avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau Comodat autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau Comodat autoturism

Am primit acum 16 luni de la socrul meu din Piatra-Neamt un autoturism Cielo din 1995, cu toate documentele, asigurare, RAR, ROvignieta platite, fara act de vanzare-cumpare, donatie sau comodat.
La-m folosit pana acum fara sa ma intrebe nimeni nimic, dar, mai nou, locul unde parcam masina, exact in fata blocului, in dreptul scarii, va face obiectul parcelarii si licitarii la Primarie.
Mi s-a spus de acolo ca pentru a putea participa la licitatie trebuie sa dovedesc ca locuiesc la acea scara si ca sunt proprietarul masinii.
Cum este mai comod financiar pentru rezolvarea problemei?:
- act de donatie
- contract de comodat
Pe langa taxa de minimum 50 Lei de la Notar mai trebuie ceva - inmatriculare, RAR etc. sau poate sa ramana inmatriculata pe jud. NT, fara alte cheltuieli.
Prin contract de comodat presupun ca nu devin proprietar. Exista alte variante?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrian65 , utilizator 11:49, 15 Mai 2015
Contract de comodat si nu implica costuri financiare. De asemenea, nu deveniti proprietar prin contract de comodat.
Daca primaria va accepta contractul de comodat, nu va trebui sa o inmatriculati.
Multumesc pentru raspuns.
Prin donatie, in calitate de nou proprietar al masinii, pe unde trebuie sa umblu si ce trebuie sa platesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism/contract comodat bobby27 bobby27 Buna ziua, as avea nevoie urgent de cateva sfaturi avizate pentru care multumesc anticipat. Situatia se prezinta astfel - am un autoturism inmatriculat RO pe ... (vezi toată discuția)
Auto vandut, acte neperfectate, taxe neachitate adidana75 adidana75 -am vandut in 2009 un autoturism dar actele nu au mai fost perfectate deoarece nu am mai gasit cumparatorul. -intre timp autoturismul a fost vandut de 3-4 ori ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 pt un cielo din 1999 ContSters192974 ContSters192974 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai concret. In 27 decembrie 2012 am cumparat un Cielo. Am radiat-o de la vechiul proprietar, la primarie ... (vezi toată discuția)