avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... taxa auto 2013 pt un cielo din 1999
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

taxa auto 2013 pt un cielo din 1999

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai concret.
In 27 decembrie 2012 am cumparat un Cielo. Am radiat-o de la vechiul proprietar, la primarie este pe numele meu. Am facut la RAR acel contract de autenticitate. La ministerul finantelor am fost trimisa dintr-o parte in alta, initial mi s-a zis ca voi primi o adeverinta, ca nu voi plati nimic, ca apoi sa ma sune tot ei sa imi zica ca nu am actele ok, ca trebuie sa platesc o taxa de 5869 euro. daca aveam banii astia, oare imi cumparam un cielo? cei de la inmatriculari nu vor sa imi inmatriculeze masina. deci ce pot face? va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai urgent, pentru ca sunt disperata. multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: akaware , utilizator 19:45, 11 Ianuarie 2013
Sunt in aceasi situatie ca si tine,doar ca cielo al meu e din 1995..

pe 7 ianuarie am fost la Rar ,am facut certificat de autenticitate fara sa stiu ca s-a bagat taxa de plouare iar cand am ajuns la DRPCIV am aflat vestea ce mare ...

Acum nici eu nu stiu ce sa fac, ca de cumparat masina nu cred ca o mai cumpara nimeni
Din pacate nimeni nu spune nimic concret, te trimit dintr-o parte in alta.
ne ajuta cineva mai competent pe acest forum in legatura cu aceasta problema? multumesc frumos.
Din pacate in momentul de fata nu este nicio solutie pt dvs;

Tot ce puteti face este sa asteptati sa se scoata aceasta taxa. Se zvoneste ca se va schimba in scurt timp. Sa speram ca noua taxa va va avantaja mai mult din punct de vedere al costurilor, desi ambele masini ale dvs sunt noneuro si se zvonesc taxe mari pt masinile noneuro.

Totusi pana la momentul ala puteti merge linistiti cu numerele vechiului proprieter atata timp cat aveti rca, itp valabil. Singurul lucru este sa nu aveti scris pe spatele talonului ca masina v-a fost instrainata. Daca scrie data la care masina v-a fost instrainata, si au trecut 30 de zile de la acea data la un control al politiei vi se poate ridica talonul;
Daca sunteti in situatia asta puteti lasa talonul acasa si cel mai rau lucru care vi se poate intampla este o amenda mica pt neprezentarea actelor.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
cosmintt26, utilizator
sunt euro 2 masinile..cel putin a mea din 1995 este euro2, deci banuiesc ca si cea a userului m_talida este tot euro 2

mersi de raspuns comintt26, poate cel mai bun raspuns primit de mine pana acum, si am deschis multe topicuri pe multe forumuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare autoturism c0stel c0stel Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie potrivita pt o problema . Am achizitionat de la o ruda apropiata un autovehicul second hand destul de ... (vezi toată discuția)
Legi noi = probleme noi timbrul de mediu LGLro LGLro Buna seara, [b]Poveste mea[/b]: Am cumpărat in aprilie 2012 un autovehicul înmatriculat în Brăila (eu sunt din București) , am încheiat un ... (vezi toată discuția)
Taxe vanzare-cumparare masina valentinainna valentinainna Buna! As vrea sa cumpar o masina romaneasca din 2004,euro3.E in stare buna,ruleaza,cu taxele platite la zi. V-as ruga sa imi spuneti ce taxe trebuie sa ... (vezi toată discuția)