avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate alntz

Activitate alntz

Răspuns la discuția Covid 19 - încetare activitate
Acum noi ca si angajati stam acasa,nu avem niciun somaj tehnic,au spus ca la 30 04.se va suspenda activitatea si ne vor plati un salariu pe luna aprilie si zilele de CO ce le avem pana atunci.Contractul meu mai este valabil cu ei pana la 30.07.2020.Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta conditie?
Răspuns la discuția Șomaj tehnic
Multumesc.Nu am vrut sa imi dau demisia ,pentru ca am ramas acasa din cauza pandemiei ,si ei au profitat de asta si vor inchide biroul la 30.04.20.

Cornel Vasile a scris:

Nu beneficiati de somaj tehnic daca va dati demisia, dar nici de somajul acordat in baza Legii nr. 76/2002.

Răspuns la discuția Șomaj tehnic
Daca angajatorul isi suspenda activitatea in aceasta perioada si te pune sa iti dai demisia ,poti beneficia de somaj tehnic si in ce conditii?

jurist2020 a scris:

NU, probabil că în contractul dumneavoastră de muncă este o astfel de clauză contractuală, dar ea nu e legată de șomajul tehnic (care e doar o cauză de suspendare a contractului de muncă).

Daca angajatorul nu isi reia activitatea dupa aceasta pandemie,iar perioada contractuala cu angajatorul expira la finalul lunii iulie,iar angajatorul te anunta ca isi incheie activitatea cu 30.04.20.Pot solicita acei 75% oferiti de stat timp de 6 luni cum spuneau de noua lege aprobata? Sau pot intra in somaj?
In conditia in care se suspenda activitatea de catre angajator,in ce conditii putem beneficia de cei 75 sau 80 % din sal mediu cat ofera statul timp de 6 luni, Ce trebuie sa facem,unde trb sa mergem,ce acte avem nevoie ,si unde trebuie depuse?
nu beneficiez de somaj.as putea suna la biroul respectiv sa fac o intelegere de plata ?
bunuri nu am decat o dacie care nu o mai folosesc de 1an. ce pot face sa nu ajung la executare silita?
Buna ziua am si eu o problema la care as dori un raspuns.Am facut un credit de fapt o descoperire de card in 2007la o companie de credit am platit ratele pana in luna 11.2012.de at nu am mai platit nimic pt ca am ramas fara servici.le.am explicat ca numai am un loc de munca si numai pot plati rata.Astazi am primit o NOTIFICARE de la ei care este emisa de Biroul executorilor judecatoresti asociati.....in care imi cere sa platesc suma totala astfel se va proceda la executarea silita.Ce pot face in cazul asta,nu am posibilitatea platirii acestei sume?imi pot face ceva?:(