avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Covid 19 - încetare activitate
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Covid 19 - încetare activitate

Daca angajatorul nu isi reia activitatea dupa aceasta pandemie,iar perioada contractuala cu angajatorul expira la finalul lunii iulie,iar angajatorul te anunta ca isi incheie activitatea cu 30.04.20.Pot solicita acei 75% oferiti de stat timp de 6 luni cum spuneau de noua lege aprobata? Sau pot intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: alntz , utilizator 10:26, 26 Martie 2020
Incepeti cu inceputul: care e situatia angajatorului acum? E in activitate, a restrans-o, e in somaj tehnic?
Nu exista nicio prevede de 6 luni mentionata in lege.

Daca c.i.m. inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat ,nu aveti cum sa intrati in somaj tehnic, ci in somaj asa cum se mentioneaza in legea 76/2002.
Acum noi ca si angajati stam acasa,nu avem niciun somaj tehnic,au spus ca la 30 04.se va suspenda activitatea si ne vor plati un salariu pe luna aprilie si zilele de CO ce le avem pana atunci.Contractul meu mai este valabil cu ei pana la 30.07.2020.Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta conditie?
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șomaj tehnic Ioana1603 Ioana1603 Bună ziua. Am o întrebare în ceea ce privește somajul tehnic, mai exact dacă angajatorul te bagă în somaj tehnic, tu ca angajat ai obligația ca 6 luni ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata-concediu crestere copil dana3329 dana3329 Buna seara. Sunt in concediu de creștere copil. Contractul meu de munca a fost pe perioada determinata. In data de 6.04.2017 acest contract a fost incheiat. ... (vezi toată discuția)
Incetare contract perioada determinata de 1 luna! diadora_74 diadora_74 La un contract pe perioada determinata de 1 luna, este necesara demisia/notificarea in scris? Trebuie respectat vreun preaviz? Poate inceta daca nu se ... (vezi toată discuția)