Buna seara. Sunt in concediu de creștere copil. Contractul meu de munca a fost pe perioada determinata. In data de 6.04.2017 acest contract a fost incheiat. Intrebarea mea este daca angajatorul trebuia sa prelungeasca acest contract sau sa il incheie asa cum a facut, tinand cont ca in data de 17.01.2017 contractul a fost suspendat ? Multumesc
Angajatorul dvs a procedat corect , chiar daca c.i.m. era suspendat.
art.49 C.mun.
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
,,,,
art.51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
....
art.56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...
Nu exista obligatia legala in sarcina unui angajator de a prelungi durata unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.
Va multumesc pentru raspunsul intrebarii mele. As dori, daca binevoiti sa imi raspundeti, sa va explic nedumerirea mea. Cum v-am spus, sunt in concediu de crestere copil cu contract de munca suspendat din 18-01-2017. Prin posta primesc decizia cum ca incepand cu data de 8-04-2017 inceteaza contractul individual de munca conform art.56 lit i din Codul Muncii. Impreuna cu aceasta decizie mai primesc si Instiitarea prin care sunt informata ca, incepand cu data de 06-04-2017 inceteaza contractul individual de munca conform art 61 lit a Codul muncii. Ce ma sfatuiti sa fac in situatia aceasta? Va multumesc!
dar aceasta actiune a angajatorului de incetare a contractul individual de munca conform art 61 lit a Codul muncii, in CCC ,este legala? Conform art 61 lit a, abateri disciplinare, eu am fost in concediu ...risc maternal si pre si postnatal...am fost concediata pe motive neintemeiate