avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract perioada determinata-concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract perioada determinata-concediu crestere copil

Buna seara. Sunt in concediu de creștere copil. Contractul meu de munca a fost pe perioada determinata. In data de 6.04.2017 acest contract a fost incheiat. Intrebarea mea este daca angajatorul trebuia sa prelungeasca acest contract sau sa il incheie asa cum a facut, tinand cont ca in data de 17.01.2017 contractul a fost suspendat ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: dana3329 , utilizator 09:19, 3 Iunie 2017
Angajatorul dvs a procedat corect , chiar daca c.i.m. era suspendat.

art.49 C.mun.
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
,,,,

art.51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
....

art.56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

Nu exista obligatia legala in sarcina unui angajator de a prelungi durata unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.
Va multumesc pentru raspunsul intrebarii mele. As dori, daca binevoiti sa imi raspundeti, sa va explic nedumerirea mea. Cum v-am spus, sunt in concediu de crestere copil cu contract de munca suspendat din 18-01-2017. Prin posta primesc decizia cum ca incepand cu data de 8-04-2017 inceteaza contractul individual de munca conform art.56 lit i din Codul Muncii. Impreuna cu aceasta decizie mai primesc si Instiitarea prin care sunt informata ca, incepand cu data de 06-04-2017 inceteaza contractul individual de munca conform art 61 lit a Codul muncii. Ce ma sfatuiti sa fac in situatia aceasta? Va multumesc!
In aceasta situatie, depuneti actele la AJOFM - pentru somaj -. Astfel, dupa terminarea CCC sa puteti beneficia de somaj.
dar aceasta actiune a angajatorului de incetare a contractul individual de munca conform art 61 lit a Codul muncii, in CCC ,este legala? Conform art 61 lit a, abateri disciplinare, eu am fost in concediu ...risc maternal si pre si postnatal...am fost concediata pe motive neintemeiate
C.i.m. ori a incetat la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat ori a fost desfacut disciplinar ???

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil contract perioada determinata RuxandraLarisa RuxandraLarisa Un salariat care are contract de munca determinat pana pe 31.03.2018 a solicitat concediu de creste copil de 2 ani incepand cu 01.10.2017. Cum trebuie sa ii ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata alinliliana alinliliana Buna ziua, Avem un angajat cu un contract de munca pe perioada determinata, mai exact expira pe data de 28.04.2012, in ultimile 4 luni a tot stat in ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere serviciu mirela ilinca mirela ilinca Buna ziua ,sunt in a 8 luna de ccc si in data de 1iulie 2017 imi expira contractul de munca,iar firma la care am lucrat o sa-mi inchida contractul,,e normal ... (vezi toată discuția)