avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate Amitrica

Activitate Amitrica

Fiului mare i-am cumparat acum 18 ani apartament un Craiova direct pe numele lui, a vandut dupa cativa ani si si-a luat in Bucuresti. Pot veni acum si sa scriu in actul de donatie catre fiul cel mic ca i-am dat bani si fiului mare sa-si ia apartament in Craiova pe numele lui in urma cu 18 ani (fara probe ?) ?
Daca donez fiului X prin act notarial ceva, poate veni dupa moartea mea fiul Y si sa ceara legal din ceea ce am donat fiului X ?
Va rog sa detaliati cum "va fi descoperit in fata fratelui", ce se poate intampla ?
Mai am un fiu... Acestuia i s-a cumparat de noi un apartament in Craiova, direct pe numele lui, l-a vandut, s-a stabilit in Bucuresti, unde, cu banii obtinuti din vanzare si-a luat un apartament impreuna cu sotia lui (formal pt. ca sotia nu a avut bani). Mai nou au divortat dar n-au facut partajarea averii...
Ma intereseaza o forma legala care sa ateste ca eu, parintele, i-am platit apartamentul respectiv, cu imbunatatirile, mobilierul etc. si nu faptul ca i-am donat niste bani folositi cine stie pentru ce ...
As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si cumpere un apartament pe numele lui. Care sunt caile legale de a face acest lucru fara ca, in caz de divort, sotia sa aiba pretentii asupra apartamentului ?
Buna ziua,
Parintii mei (ai caror unic fiu sunt) sunt rentieri viageri urmare a vanzarii unor terenuri agricole. Mi-au facut procura notariala prin care sunt imputernicit sa-i reprezint in fata tuturor, inclusiv APIA. Tatal a decedat pe data de 21.04.2021. Doresc sa inscriu in carnetul de renta viagera al mamei drepturile pe care le-a avut tatal pt. 2 ha si ceva... Cei de la APIA Craiova imi spun ca doar prin actul notarial de succesiune se poate face. Intrebarea mea este daca procura notariala de care dispun valoreaza ceva in acest caz , parintele meu m-a imputernicit in fata notarului sa dispun asa cum cred in privinta rentei sale viagere APIA. Se poate rezolva doar prin succesiune ?
Multumesc pt. raspuns si va mai rog sa precizati ce inseamna ca "se pot pensiona si in conditiile Legii 263" ? Anticipat sau la limita de varsta pentru o doctorita de 63 de ani ? Poate lucra in continuare cumuland pensia cu salariul ?
Exista in acest moment noutati privind varsta de pensionare a medicilor ? Tot la 65 de ani se pensioneaza doctoritele ?
Legea 95/2006 actualizata:
Articolul 391
(1) Medicii se pensionează la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex.

(2) La cerere, medicii se pot pensiona în condiţiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Cum se interpreteaza pct. (2) ? Nu ca pensionare normala la limita de varsta conform dreptului comun statuat de Legea 263/2010 ?