avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Parintii mei (ai caror unic fiu sunt) sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Parintii mei (ai caror unic fiu sunt) sunt rentieri ...

Buna ziua,
Parintii mei (ai caror unic fiu sunt) sunt rentieri viageri urmare a vanzarii unor terenuri agricole. Mi-au facut procura notariala prin care sunt imputernicit sa-i reprezint in fata tuturor, inclusiv APIA. Tatal a decedat pe data de 21.04.2021. Doresc sa inscriu in carnetul de renta viagera al mamei drepturile pe care le-a avut tatal pt. 2 ha si ceva... Cei de la APIA Craiova imi spun ca doar prin actul notarial de succesiune se poate face. Intrebarea mea este daca procura notariala de care dispun valoreaza ceva in acest caz , parintele meu m-a imputernicit in fata notarului sa dispun asa cum cred in privinta rentei sale viagere APIA. Se poate rezolva doar prin succesiune ?
Procura a încetat la decesul tatălui.
Trebuie dezbătută succesiunea.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2021
raluk0207, utilizator
Singura solutie este dezbaterea succesiunii la un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata rentei viagere agricole in anul 2012 Dutcusioan Dutcusioan Nu au fost facute platile pentru renta viuagera agricola aferenta anului2011 desi suntem in 28 noembrie 2012. Se mai fac plati ? Cand?De ce se intarzie ? Sau ... (vezi toată discuția)
Renta viagera cameliadaj cameliadaj Buna ziua,bunicul meu a decedat in anul 2010,noiembrie.Unicii mostenitori au cedat mostenirea in favoarea mamei(bunicii).S-au depus actele la APIA si a primit ... (vezi toată discuția)