avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate IRR

Activitate IRR

Buna ziua,

As dori sa stiu daca in cazul in care asociatul unic al unei societati este expert contabil, acesta mai poate semna situatiile financiare.
Buna ziua!

Asociatul unic al unei companii, care este si administratorul acesteia are drept de semnatura a situatiilor financiare, mai exact este expert contabil. Poate acesta sa semneze situatiile financiare ale societatii in care este asociat unic si administrator?

Multumesc.
Buna ziua,

Sunt proprietarul unui imobil si cineva m-a rugat sa-i dau acordul pentru a-si face viza de flotant. As dori sa stiu la ce riscuri ma supun.

Multumesc!
Pentru bunuri, da. In cazul in care era vorba de servicii, exista un plafon?
Multumesc!
Multumesc!
Un SRL este inregistrat ca neplatitor de TVA. Daca doreste sa faca o achizitie din UE , stiu ca ar trebui sa se inregistreze ca platitor de TVA. Este corect ce spun?
Dar in cazul in care face o achizitie inafara UE , mai este obligat sa se inregistreze ca platitor de TVA?
La infiintarea unei societati, am depus la banca capitalul social de 200 RON si am platit 15 RON comision bancar pentru depunere capital social. Prin urmare, fac urmatoarele inregistrari:
Constituire capital: 456=1011 200 RON
Varsare capital social: 5121.01=456 200 RON
Varsare capital social: 1011=1012 200 RON
Cu 5121.01 am notat analiticul contului in care virez capitalul, cont diferit de contul curent.
Pentru plata comisionului fac urmatoarea inregistrare:
5121.01=4551 15 RON
627=5121.01 15 RON
Intrebarile mele sunt:
1. Este corecta inregistrarea 5121.01=4551 15 RON?Daca nu, cum evidentiez faptul ca am virat bani in contul de capital pentru plata acestui comision?
2. In inregistrarile de mai sus am folosit un analitic al contului 5121, reprezentand contul special de capital. Pentru contul curent voi crea un alt analitic 5121.02. Dar ce se intampla cu acest capital social de 200 RON din contul 5121.01? Pot sa ii vars in contul curent 5121.02 si sa ii folosesc pentru diverse cheltuieli?Sau acestia raman in acel cont special 5121.01 si nu ma ating de ei?
Multumesc frumos!
O societate emite in august o factura de avans pentru vanzarea unei marfuri. In septembrie va emite factura cu valoarea finala+storno avans.
Am 2 intrebari:
1. Descarcarea marfii trebuie facuta in august partial sau se face in septembrie total? Mai exact, daca avansul e 5% se va face in august 607=371 cu suma de 5%*pret achizitie si in septembrie 607=371 95%*pret achizitie?Sau se va face in septembrie 607=371 pret de achizitie
2. Daca este vorba de un imobil trecut pe marfa, valoarea descarcata include si taxele notariale?
O multinationala(aplica IFRS) care activeaza in domeniul constructiilor are stocuri de materiale consumabile. D.p.v contabil se fac inregistrarile privind achizitionarea si consumul (trecerea pe cheltuiala) a acestora.Inafara de cele mentionate, ce mai trebuie facut d.p.v contabil? Cum se alege metoda de evidenta a stocurilor?Cand si prin ce metoda se face evaluarea stocurilor?
Discuție Inventarierea
In cazul unei persoane juridice este inventarierea obligatorie d.p.v. contabil?Cand si in ce situatii?Ce presupune dpv contabil?