avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare (descarcare din gestiune) marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare (descarcare din gestiune) marfa

O societate emite in august o factura de avans pentru vanzarea unei marfuri. In septembrie va emite factura cu valoarea finala+storno avans.
Am 2 intrebari:
1. Descarcarea marfii trebuie facuta in august partial sau se face in septembrie total? Mai exact, daca avansul e 5% se va face in august 607=371 cu suma de 5%*pret achizitie si in septembrie 607=371 95%*pret achizitie?Sau se va face in septembrie 607=371 pret de achizitie
2. Daca este vorba de un imobil trecut pe marfa, valoarea descarcata include si taxele notariale?
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 14:09, 29 August 2013
Fact. de avans nu are legatura cu scaderea din gestiune ,adica nu o contabilizati ca si venit si concomitent desc. gestiune,deci faceti descarcarea gestiuni in septembrie. pe toata valoarea marfii.
Nu se includ taxele notariale ,se contabilizeaza pe cheltuieli servici terti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent: cum se descarca marfa cumparata cu tva si vanduta fara tva (intracomunitar) Diana2209 Diana2209 se face doar 607 = 371 cu valoarea marfii intrate si ce se intampla cu adaosul comercial (378) - nu se mai evidentiaza? Va rog ajutati-ma Multumesc (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)
Contabilitate punct de lucru ursuloaica ursuloaica O societate isi desfasoara activitatea prin cele doua puncte de lucru (2 magazine). Centralizarea contabila se tine la punctul de lucru 1.Nu s-au ... (vezi toată discuția)