avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate gabi40bv

Activitate gabi40bv

Bună seara!
Ce acte sunt necesare căsătoriei în România, pentru un cetățean columbian? De asemenea, care sunt pașii de urmat?
Mulțumesc!
Am uitat sa spun in mesaj ca eu incasez veniturile la acea banca. Sa merg la alta, da, e o solutie, dar nu e cea corecta.

gi-jane2 a scris:

Daca banca nu vrea sa va dea nu va da. Nu avei ce face. Incercati la alta.

Buna seara!
Recent am fost la banca, BCR, sa refinantez un credit. Desi indeplinesc conditiile de eligibilitate, solicitarea mi-a fost refuzata pe motiv ca societatea la care lucrez are popriri pe cont. Cine e de vina pentru situatia aceasta si cum pot beneficia de produsul financiar in conditiile date?
Multumesc!
Buna ziua,
Cu alte cuvinte, daca eu demonstrez ca mi-am desfasurat activitatea la acelasi loc de munca, acest lucru poate schimba incadrarea dintr-o grupa inferioara de munca, intr-una superioara? Cum pot face aceasta? Printr-o actiune in instanta? In acest moment eu sunt incadrata in munca la aceeasi societate, dar pe alt post.
Va multumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

Incadrarea s-a facut de catre firma la vremea respectiva, dupa meserie, activitate desfasurata, timpul efectiv lucrat, etc. Pe locuri de munca incadrate in conditii speciale s-a facut nominalizare prin document intern al firmei.
Mentiunile in carnetul de munca si in adeverintele emise de firma se pot face numai pe baza de documente.

Buna ziua,
Intre unitatile care au obţinut avizul pentru îndeplinirea procedurilor şi criteriilor de încadrare în condiţii speciale, în conformitate cu
prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.025/2003 privind metodologia şi criteriile de încadrare a persoanelor în locuri de muncă în condiţii speciale, cu modificările şi completările ulterioare, se afla si S. CARFIL SA din Brasov.
In perioada 01.04.2001 - 24.11.2004 ca angajat al acestei societati, mi-am desfasurat activitatea in cadrul aceluiasi atelier, in aceleasi conditii, dar pentru perioada mai sus mentionata am fost incadrata astfel:
- CONDITII NORMALE: 1 an 4 luni si 6 zile
- CONDITII DEOSEBITE: zero
- CONDITII SPECIALE: 1 an 2 luni si 20 de zile
- PRESTATII ASIGURARI SOCIALE: 1 an 6 luni si 15 zile
Se pot face demersuri pentru ca perioada incadrata in conditii normale sa fie schimbata in conditii speciale sau deosebite, dat fiind faptul ca am lucrat in acelasi loc?
Multumesc!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Imi e de ajutor. Toate cele bune!
Va multumesc pentru raspuns! "Reevaluarea activitatii si incadrarea in gr.I de munca se putea face numai de catre firma unde ati lucrat", ati mentionat dvs. Se putea, sau se (mai) poate face la solicitarea mea?


POPA GHEORGHE a scris:

In OUG nr. 108/ 2020 se mentioneaza:
-ART. II
(1) De prevederile art. 30 alin. (4^2) şi art. 56^2 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază, la cerere, şi persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada anterioară datei intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
(2) Drepturile de pensie recalculate conform alin. (1) se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă solicitarea.
Depuneti cerere scrisa la CJP pentru recalculare.
Poate fi discutie legata de incadrarea dvs. initiala in grupa a 2-a de munca, in functie de timpul efectiv lucrat la locurile de munca respective.
Reevaluarea activitatii si incadrarea in gr.I de munca se putea face numai de catre firma unde ati lucrat.

Buna ziua,
In perioada 1990-2001, am desfasurat activitati enumerate in continutul textului de mai jos, dar pentru care am fost incadrata in grupa a doua de munca. In ce conditii s-ar putea sa imi fie reevaluata activitatea si eventual incadrarea perioadei mai sus mentionata, in categoria conditiilor speciale?
"In ceea ce priveste locurile de munca in conditii speciale prevazute la art. 30 din Legea nr. 263/2010 au fost adaugate activitatile referitoare la fabricarea, manipularea, transportul nitroglicerinei, explozivilor, pulberilor negre, pulberilor fara fum, produselor pirotehnice in unitatile de productie a explozivilor, precum si fabricarea nitrocelulozelor si a celuloidului in aceleasi unitati de productie a explozivilor; fabricarea munitiilor si a elementelor de munitii, locurile de munca in care se executa operatii cu exploziv de initiere, exploziv cu caracteristica de sensibilitate mare, precum si locurile de munca in care se executa operatii cu explozivi aromatici, la care angajatii vin in contact direct cu acestia; operatii de distrugere a munitiilor incarcate si a elementelor de munitii incarcate, a pulberilor, a explozivilor si a produselor pirotehnice; delaborarea munitiilor si a elementelor pirotehnice incarcate cu substante explozive sau incendiare".
Acest text face parte din OUG 108/2020.
Va multumesc,
Gabriela Dragan


Discuție Act notarial
Sunt Gabriela Dragan si va scriu in numele unei vecine in varsta.
Tomi Valeria e numele vecinei mele, iar problema dumneaei face referire la imobilul pe care i l-a lasat fiului ei printr-un demers notarial, act prin care acesta se obliga sa o ingrijeasca/ajute cat mai traieste. Dumneaei spune ca a semnat actele convinsa ca asa va fi, insa in continutul acestora a descoperit ulterior ca fiul ei a cam pacalit-o cu privire la obligatiile lui fata de ea. Doamna a intentat un proces prin care sa modifice/anuleze validitatea actului notarial, insa a pierdut. M-a rugat pe mine sa va scriu pentru ca ea nu are internet si nici nu se pricepe la folosirea lui daca l-ar avea. Eu nu am vazut continutul actului notarial; afirmatiile mele se bazeaza pe spusele dumneaei. Intrebarea este: mai poate fi modificat actul notarial deja semnat de parti?
In numele vecinei mele, va multumesc!
Buna seara,
In iunie 2016, o persoana, sofer profesionist de meserie, a primit o amenda pentru depasirea vitezei legale in localitate, intr-un judet, altul decat cel de domiciliu. A anuntat firma la care lucreaza, iar reprezentantul acesteia a achitat amenda (in cele 48 de ore de la emiterea procesului verbal) in alta localitate decat cea in care a fost sanctionat, si alta decat cea de domiciliu. In octombrie 2016, a primit de la primaria din localitatea in care domiciliaza o somatie de plata la amenda mai sus mentionata, si, impreuna cu ea, impozitul pe cea doua jumatate de an pentru autoturismul proprietate personala. Intrebarea este: daca amenda a fost achitata in alta parte, acest lucru trebuia adus la cunostinta organelor fiscale din localitatea de domiciliu??? Caci, cu somatia in mana, eu am fost sa platesc respectiva amenda, intrucat contravenientul nu era in tara, iar mai apoi cu dovada platii facute anterior, acesta si-a primit banii inapoi. Insa, somatia primita de la primarie, era justificata sau e vorba de un abuz??
In alta ordine de idei, in ce conditii se restituie taxa de mediu??
Multumesc,
Gabriela Dragan