Va salut!
Sunt inginer constructor si lucrez in proiectare.
Pierdem foarte mult timp cu tiparirea, semnarea olografa, stampilarea si "plimbarea" hartiilor.
Am dori sa trecem in varianta 100% electronica, cel putin la inceput doar in raport cu ISU. Conform OMAI 129/2016 art. 13 alin (2) se admite depunerea documentatiilor pentru avizare / autorizare electronic insotite de semnatura electronica.
Problema o reprezinta faptul ca o serie de specialisti in constructori au si stampila. "Stampliarea" este reglementata de alte acte juridice.
Am vrea sa optimizam procesul si sa depunem documentele in format pdf cu semnatura electronita a tuturor factorilor implicati in proiect.
Alti colegi au avut sanse de reusita doar daca au tiparit, semnat olograf, stampilat, scanat, facut pdf iar apoi semnat electronic.
Ce parere aveti?
Am studiat L 455 / 2001.
Personal consider ca stampila doar certifica, suplimentar, calitatea celui care semneaza si atat.
Cred ca semnatura electronica are aceasi valoarea ca semnatura olografa + stampila.
In semnatura electronica, pe langa numele si calitatea persoane care semneaza se pot introduce si alte informatii cu ar fi numarului atestatului profesional?
Eu am cerut in instanta anularea tuturor actelor (de executare silita, somatie de plata , decizie de impunere). Instanta a decis desfiintarea actelor de executare silita si anularea penalitatilor si majorarilor in valoarea de 9500 de lei (asa erau cand am deschis procesul).. Dar procesul a durat un an de zile, timp in care au crescut majorarile si penalitatile. Am mers ANAF, am platit debitul dar ei ma trimit la Casa de sanatate ca nu stiu ce sa faca cu accesoriile din timpul procesului. Tin sa mentionez ca am desfiintat PFA-ul din 2010.
Am avut un proces cu Casa de Sanatate (povestea este la nivel national, datorii vechi de 5 ani; am avut un P.F.A., am fost si angajat in acelasi timp dar nu am platit la CAS din veniturile ca P.F.A.) prin care am castigat prin hotarare definitiva si irevocabila, anularea dobanzilor si majorarilor de plata.
Am mers la ANAF sa platesc debitul dar ei imi spun ca in timpul procesului (care a durat un an de zile) au crescut penalitatile si majorarile, ca instanta m-a scutit de cele initiale dar se adauga cele din timpul procesului.
Spuneti-mi, va rog, pe durata procesului nu inceteaza calculul accesoriilor de plata? Este vina mea cumva, ca procesul a durat un an de zile si nu s-a pronuntat la primul termen hotararea?