avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Calcul accesorii de plata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Calcul accesorii de plata

Am avut un proces cu Casa de Sanatate (povestea este la nivel national, datorii vechi de 5 ani; am avut un P.F.A., am fost si angajat in acelasi timp dar nu am platit la CAS din veniturile ca P.F.A.) prin care am castigat prin hotarare definitiva si irevocabila, anularea dobanzilor si majorarilor de plata.
Am mers la ANAF sa platesc debitul dar ei imi spun ca in timpul procesului (care a durat un an de zile) au crescut penalitatile si majorarile, ca instanta m-a scutit de cele initiale dar se adauga cele din timpul procesului.

Spuneti-mi, va rog, pe durata procesului nu inceteaza calculul accesoriilor de plata? Este vina mea cumva, ca procesul a durat un an de zile si nu s-a pronuntat la primul termen hotararea?
Cel mai recent răspuns: buha_buha , utilizator 08:32, 26 Martie 2013
daca nu ati obtinut decat anularea accesoriilor pana la data cererii dvs. inseamna ca nu le-ati cerut pana la data punerii in executare (principiul disponibilitatii), dar puteti face o noua cerere pt. cele ulterioare, daca ati obtinut si anularea CAS (a principalului) nu mai datorati accesorii.
Eu am cerut in instanta anularea tuturor actelor (de executare silita, somatie de plata , decizie de impunere). Instanta a decis desfiintarea actelor de executare silita si anularea penalitatilor si majorarilor in valoarea de 9500 de lei (asa erau cand am deschis procesul).. Dar procesul a durat un an de zile, timp in care au crescut majorarile si penalitatile. Am mers ANAF, am platit debitul dar ei ma trimit la Casa de sanatate ca nu stiu ce sa faca cu accesoriile din timpul procesului. Tin sa mentionez ca am desfiintat PFA-ul din 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii catre cas victor12 victor12 daca platesc intreaga suma datorata catre cas beneficiez de scutirea de majorari,?eu am un iintreprindere familiala:( (vezi toată discuția)
Suma accesorii de plata pentru cass dariad dariad Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere cnas Bujorel Bujorel Buna ziua, Am primit si eu in luna septembrie 2011 o decizie de impunere pentru obligatii catre CNAS incepand cu 15 iulie 2007. Ma aflu in Franta din ... (vezi toată discuția)