avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate alexa_sidorencu

Activitate alexa_sidorencu

Buna ziua, acum 4 ani am obtinut o hotarare judecatoreasca pt suplinire eliberare document calatorie minor. In 2015 in baza acestei hj am facut pasaport minorului, acum dupa 3 ani, mi-au respins actele spunand ca hj este data pe ordonanta si poate fi folosita o singura data. Hotararea e data in baza legii 248/2005 art 17 al.2.
si este data pe fond.
Ce pot sa fac in cazul asta?
Daca sunati la Politie cand este un incident de genul si va loveste, Politia nu sta pe ganduri, l aresteaza, iar dvs va ofera locuinta si ajutor cu copilul.E pacat ca stai sa iei bataie intr-o tara unde violenta domestica se pedepsete cu inchisoarea.Victima nu e nevoie sa mearga nici macar la proces.Mergeti la un citizen advisor din zona in care locuiti si explicati-le ce si cum.Nu trebuie neaparat sa divortati ca sa puteti aplica pt beneficii, fiind mama singura.Aveti f multe posibilitati in UK, nu stati sa suportati asa ceva.Copilul nu poate sa vi-l ia, nu are cum sa-l scoata din UK, si dc il ia si nu stiti nimic de el, Politia intervine imediat, este acuzat de rapire, chiar dc este tatal lui.Este ilegal sa ascunzi copilul de mama.
daca instanta stabileste adresa exacta (tara oras strada) de domiciliu a copilului, mama avand obligatia de ingrijire a copilului, se ingradeste dreptul la libera circulatie atat a mamei cat si a minorului. O hotarare de genul asta e usor de atacat. Poate fi asemuita unui arest la domiciliu.
De aici si hotararile de divort cu domiciliul stabilit in mod generic.
Ma indoiesc sincer ca e in interesul vreunei instante supra-aglomerarea proprie cu procese inutile intentate pentru modificarea unei hotarari de divort.
Toate aspectele legate de cazul meu au fost enumerate clar pe parcursul topicului.
Aluzia ca as fi primit acordul instantei din mila e lipsita de profesionalism si deranjeaza.
Va reamintesc, ca topicul e deschis pe tema suplinirii acordului tatalui la trecerea frontierei de stat.
Conform practicii din ultimii ani, domiciliul minorului, in urma unui divort, se stabileste prin hotararea judecatoreasca de divort la unul dintre parinti.
Deci nu putem discuta despre asta decat daca exista acea hotarare care specifica adresa exacta la care isi va avea domiciliul minorul, caz in care se recurge la atacarea acelei hotarari pentru a obtine o forma satisfacatoare nevoilor de a circula liber si neingradit.
Abia dupa obtinerea acelei formulari a hotararii de divort se poate recurge la introducerea actiunii pentru suplinirea acordului la trecerea frontierei de stat.
Nu cred ca e neaparat nevoie de o actiune in stabilirea domiciliului minorului in strainatate. E ca si cum m-as scarpina dupa ureche cand ma mananca nasul, pentru ca stabilirea domiciliului nu suplineste semnatura la trecerea frontierei de stat si tot ce conteaza e acea trecere a frontierei de stat.
Pentru dovezi - agentiile imobiliare in anglia sunt obligate ca la incheierea unui contract de inchiriere imobil sa furnizeze locatarului o lista inventar cu planse fotografice in care e reprezentata locuinta si dependintele..
Ma indoiesc sincer ca cineva care se muta pe teritoriul Romaniei dintr-un oras in altul, poate furniza instantei asa ceva.
cred ca e nevoie de lamuriri
1. Hotararaea jud de divort stabileste domiciliul minorului la mama fara sa stipuleze o adresa (tara, oras, strada...)
2. opinia dumneavoastra nu este izvor de lege (din fericire)
3. Nu s-a pus nicidecum problema in acest topic de stabilirea domiciliului minorului. Acest domiciliu este deja stabilit printr-o hotarare de divort.
4. In general, in ceea ce priveste cazurile similare, tatal nu e de fapt interesat decat de o razbunare, sicanari, santaj. Se face abuz de drept. (adica folosirea drepturilor sale in asa fel incat se aduce atingere interesului sau drepturilor si libertatilor altei persoane)

Iar in ceea ce priveste mila, tin sa va spun ca nu doveditit deloc profesionalism. Ma simt jignita de aceste aluzii. Acest proces a trecut si printr-un apel care a fost respins ca nefondat.

Daca in opinia domniei voastre un complet de judecata a decis ca eu pot pleca din tara cu copilul, dintr-un sentiment de mila, fara nici o baza legislativa, cred sincer ca discutia cu dumneavoastra in postura de avocat nu isi are rostul,.
Oare de aici a pornit confuzia?
Procesul are ca obiect ordonanta presedintiala, doar pe portal, pt ca nu s-a mai schimbat, noi am modificat actiunea pe drept comun la primul trm de judecata.
Asadar aceasta suplinire nu este pe ordonanta si conform drepturilor omului, o persoana isi poate stabili domiciliul oriunde doreste in lume, mama si-a stabilit domiciliul in Uk, pt ca are tot dreptul!!!
Si inca ceva....practica judiciara nu reprezinta izvor de drept sau legislativ, in plus are rol consultativ, nu este regula, iar dc dvs nu ati citit practica judiciara care sa admita asa ceva, inseamna ca ati citit f putin.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Minorul s-a nascut in Romania si a locuit acolo pana cand hotararea de suplinire a ramas definitiva eu am avut domiciliul la parintii mei, in momentul pronuntarii divortului.In cadrul procesului am dovedit ca mi-am schimbat domiciliul in Uk, drept urmare am nevoie de suplinirea semnaturii la trecerea frontierei, pt a putea duce copilul la domiciliul meu actual.Am adus dovada refuzului tatalui de a-mi da semnatura pt a duce minorul in Uk.
Nu este o minune, este o varianta pt mamele aflate in aceasta situatie.Mai sunt hotarari asemanatoare si la C-ta, Slobozia, presupun ca si in alte orase.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu dc doriti sa descurajati mamele sa-si ia copii cu ele, pt ca tot dvs mi-ati spus si mie, inainte sa incep acest proces, ca numai printr-o minune voi reusi.
Sa va mai spun ca am gasit cel putin 5 procese de suplinire semnatura, numai in orasul in care locuiam, toate fiind admise. Se pare ca toata lumea are parte de "minuni"
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu v-am spus un caz concret, al meu.
Instanta mi-a suplinit acordul tatalui la iesirea din tara a minorului.
Suplinirea se da pt trecerea frontierei, copilul nu are cum sa ajunga in Uk fara acordul tatalui sau al instantei.
Nu am vorbit nici o secunda despre copil cu cetatenie britanica.
[ link extern ]
Am pus si sol pe scurt, ca sa va convingeti.Dupa cum vedeti nu s-a specificat ca acest copil are domiciliul stabilit in Uk.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dc copilul are domiciliul la mama si mama face dovada ca are domicliul in UK, implicit si copilul are domiciliul in Uk, iar pt ca aceasta mama nu-si poate duce copilul la el acasa, in Uk, inseamna ca nu se respecta o hatarare judecatoreasca ( cea in care copilul are domiciliul la mama )
La mine asa s-a pus problema de insasi judecatoare.
Programul de vizita, se adapteaza chiar dc copilul este in Uk, dc tatal cere, dc nu.....
In cazul meu nu a cerut, pt ca era convins ca voi pierde procesul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un proces de autoritate parinteasca exclusiva nu face decat sa pierdeti timpul si banii.Regula este autoritate parinteasca comuna.Nu stiu de ce avocatii sfatuiesc demararea unui astfel de proces, sansele de reusita sunt minime.
Ceea ce puteti face, e sa deschideti un proces de suplinire consimtamant la trecerea frontierei.Angajati un avocat si aduceti absolut toate dovezile despre traiul dvs in UK.Contractul de casa, dovada serviciului al dvs si al partenerului, inscrierea la med de fam, orice ca sa demonstreze ca puteti oferi stabilitate financiara si numai, copilului.De la agentia de la care ati inchiriat casa, cereti poze cu imobilul.Trebuie sa demonstrati si ca tatal refuza sa va dea acordul, mergeti la un notar si trimiteti o invitatie catre tata pt a veni sa-si dea acordul, dc nu vine la ora stabilita, obtineti refuzul.
Vb din experienta, eu am reusit in 8 luni sa am o hot definita(am trecut si prin apel)