avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate IlieBC

Activitate IlieBC

Buna ziua, tatal meu care a decedat zilele acestea a primit de la bunicul meu locul de veci prin contract de partaj voluntar inca din anul 2005 dar la Administratia Cimitirelor figureaza pe numele bunicului, fiindu-ne interzis sa ne inmormantam tatal pana nu mergem la notar pentru a rascumpara locul de veci.

Astazi am gasit HOTĂRÂREA NR. 482 DIN 28.11.2023 [1] care la art 24 alin 2 prevede ca "[...] In acest loc pot fI înmormântaţi titularii dreptului de folosinţă, soţul/ soţia şi rudele acestuia pană la gradul de rudenie IV, precum si alte persoane cu consimţământul expres al titularului. [...]"

Eu din acest articol intelg ca este necesar consimtamantul titularului (care in acte este tatal, dar la Administratie este bunicul) doar in cazul inmormantarii altor persoane.

Ma poate lamuri cineva daca functionarul interpreteaza gresit hotararea si suntem pusi pe drumuri degeaba?

[1] [ link extern ]
Buna seara,

Tatal meu a inchiriat cu ceva timp o garsoniera (posibil sa fi fost cu 7-8 ani in urma - nu mai stiu exact) iar de 2-3 ani tot ii spune chiriasei sa elibereze garsoniera. Personal am vorbit si eu cu chiriasa inca din decembrie 2022 si mereu imi spunea ca a inteles si ca isi cauta chirie. Numai pe mine "m-a dus cu zaharelul" aproapte jumatate de an...

Tatal meu nu mai are actul semnat la inchiriere (cred ca era o conventie pentru ca nu era obligatoriu contractul de inchiriere) si nici nu i-a mai facut contract pentru ca incerca sa ajunga la un consens ca sa plece avand in vedere ca in tot acest timp platea cu intermitenta (o luna da, alta nu, sau nu platea intreaga suma).

Cum se poate proceda pentru evacuarea unei astfel de persoane avand in vedere ca nu avem datele de identificare alea acesteia (doar numele ei il cunoastem)? Este nevoie sa chemam politia pentru a o putea identifica?

Va multumesc,
Cristian
Rezolvat printr-o solicitare catre Arhivele Nationale ale Romaniei.
Buna ziua,

Trebuie sa fac succesiunea pentru o casa si un teren din judetul Bacau dar imi lipseste actul de proprietate al terenului.

Practic, G. Ana este singurul mostenitor al defunctei GM, care detinea un contract de vanzare a casei si a terenului de la parintii dumenaei (bunicii lui G. Ana). In acel contract este specificat si un titlu de proprietate (contract de vanzare) din 1956 pe care nu il mai gasim, iar Primaria are neveoie de el pentru a clarifica situatia terenului (pentru eliberarea Anexei 24).

Stie cineva la ce institutie trebuie sa ma adresez pentru eliberarea unui duplicat al unui contract de vanzare din 1956?

Va multumesc,
Cristian
Va multumesc pentru raspunsuri!
Pentru mama ei, dar bunicii mai aveau niste terenuri pe care mama ei nu le-a dezbatut si atunci va trebui sa facem dezbaterea si pentru proprietatile bunicilor.

raluk0207 a scris:

"sa o reprezint la biroul notarial competent si sa efectuez toate formalitatile necesare in vederea dezbaterii succesorale".

Dupa care defunct?

Dar procurarea actelor necesare ce imi permite sa fac?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Nu.
Pentru ridicarea actelor de la primarie, va trebuie o procura in care sa fie mentionat exact activitatea.

Buna ziua,

In urma cu cateva saptamani prietena mea m-a imputernicit printr-o procura "sa o reprezint la biroul notarial competent si sa efectuez toate formalitatile necesare in vederea dezbaterii succesorale".

Pe numele bunicului ei, care este decedat (la fel si parintii), sunt niste terenuri pentru care trebuie sa incepem dezbaterea. Inca nu am ajuns la notar, dar presupun ca o sa avem nevoie si de certificatul de decess al bunicilor ei si, prin urmare, am mers la primarie pentru a solicita certificatul de deces.

Problema este ca desi au identificat certificatul de deces in registru, mi s-a comunicat ca eu nu am drepturi sa ridic acte de la starea civila. Totusi, in procura este trecut urmatorul paragraf: "[...] mandatarul meu va procura si prezenta toate actele necesare pentru dezbaterea succesorala, va obtine de la primaria competenta-serviciul taxe si impozite, certificatul de atestare fiscala, va face dovada componentei masei succesorale si a calitatii mele de succesor legal, va formula cererile si declaratiile necesare, va prezenta si va depune actele ce-i vor fi solicitate [...]".

Prin fraza "mandatarul meu va procura si prezenta toate actele necesare pentru dezbaterea succesorala" nu inseamna ca pot solicita orice act imi va fi necesar?
Răspuns la discuția Demisie in perioada de proba
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din care au trecut aproximativ 30) avand trecuta in contract si clauza de preaviz de 20 de zile lucratoare.

In Codul Muncii, la art. 31 alin (3) se precizeaza:
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.

Sa inteleg ca pe parcursul perioadei de proba de 90 de zile, angajatul poate sa demisioneze fara preaviz (chiar daca in contract este trecut termen de 20 de zile de preaviz), parasind functia in ziua urmatoare instiintarii conducerii?