avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate mihaandronic

Activitate mihaandronic

Bună ziua!
În cadrul cantinei sociale pentru autofinanţare am vrea să oferim şi servicii de catering. Cantina socială nu are personalitate juridică, este un serviciu din cadrul primăriei.
Cum aş putea încasa banii pentru porţiile pe care vreau să le vând.
Bună ziua!
Instituţia la care lucrez, cantina socială, trebuie să încheie un contract de furnizare de produse de panificaţie şi patiserie. Ca urmare a modificării TVA, produsele care fac obiectul contractului au cote de TVA diferite ( 9% şi 24%).
Cum evidenţiez valoarea TVA - ului în contract, ţinând cont de faptul că nu pot face 2 contracte pe acelaşi cod CPV.
Vă mulţumesc!
Subiect: T.V.A. contracte
Bună ziua!
La începutul acestui an, prin instituţia la care lucrez (primărie), am încheiat contracte de furnizare pentru alimente.
1) Unul dintre furnizori care nu era plătitor de T.V.A. a devenit plătitor de T.V.A., T.V.A.-ul deducăndu-se din valoarea produsului astfel încât pretul final pe produs rămânând acelaşi (ex. leuştean preţ vechi 1 leu/legătură, preţ nou 0,81lei+0,19lei valoare T.V.A=1 leu). În această condiţie ce trebuie să fac, un act adiţional pentru T.V.A, am nevoie de o nouă ofertă cu preţurile noi?
2) Contractul pentru furnizarea produselor de panificaţie şi patiserie este încheiat cu un T.V.A. de 24 %, după reducerea de T.V.A. la 9% de la 01.09.2013 pe acelaşi contract am produse cu T.V.A. de 24 % (pateuri, rulouri ) şi T.V.A. 9% (covrigi, pâine). În aceste condiţii ce trebuie să fac, ce modifică trebuie să fac.
Vă mulţumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Răspuns la discuția Contract de cesiune
Vă mulţumesc.
O zi bună!
Răspuns la discuția Contract de cesiune
Atunci cesiunea de creanţă ce părţi implică în situaţia descrisă anterior. Ce formă ar avea? Dacă puteţi vă rog să-mi trimiteţi un model.
Mulţumesc.
Bună ziua!
Lucrez la o cantină socială ( instituţie publică) iar furnizorul nostru de alimente vrea să cesioneze creanţa, suma pe care o datorăm societăţii să o virăm altei societăţi la care furnizorul nostru are datorii.
Ce documente trebuiesc întocmite?
În contractul de cesiune trebuie să apară cele 3 părţi (cantina, furnizorul de alimente şi societatea la care furnizorul are datorii) ?
Vă mulţumesc.
Răspuns la discuția Sponsorizarea
Vă mulţumesc!
Discuție Sponsorizarea
Alocatia de hrana la o cantina de ajutor social este de 6 lei/persoana/zi, in cazul in care am primit sponsorizari constand in alimente, valoarea acestora intra in costul hranei ( in cei 6 lei/zi /persoana) sau doar imbunatateste calitatea hranei. Va rog indicati-mi legea si articolul. Va multumesc!