avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... T.V.A. contracte
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

T.V.A. contracte

Subiect: T.V.A. contracte
Bună ziua!
La începutul acestui an, prin instituţia la care lucrez (primărie), am încheiat contracte de furnizare pentru alimente.
1) Unul dintre furnizori care nu era plătitor de T.V.A. a devenit plătitor de T.V.A., T.V.A.-ul deducăndu-se din valoarea produsului astfel încât pretul final pe produs rămânând acelaşi (ex. leuştean preţ vechi 1 leu/legătură, preţ nou 0,81lei+0,19lei valoare T.V.A=1 leu). În această condiţie ce trebuie să fac, un act adiţional pentru T.V.A, am nevoie de o nouă ofertă cu preţurile noi?
2) Contractul pentru furnizarea produselor de panificaţie şi patiserie este încheiat cu un T.V.A. de 24 %, după reducerea de T.V.A. la 9% de la 01.09.2013 pe acelaşi contract am produse cu T.V.A. de 24 % (pateuri, rulouri ) şi T.V.A. 9% (covrigi, pâine). În aceste condiţii ce trebuie să fac, ce modifică trebuie să fac.
Vă mulţumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:30, 23 Septembrie 2013
1.In contracte sunt prevazute preturile fara TVA, nu ?
Daca asa este nu trebuie intocmite aditionale.

Dar daca dvs ati facut selectia de oferte/ licitatia tinand cont si de faptul ca firma furnizoare este sau nu platitoare de tva atunci da, veti avea nevoie de o oferta noua.

2. In acest caz nu este nevoie de nicio modificare a contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de furnizare alimente mihaandronic mihaandronic Bună ziua! Instituţia la care lucrez, cantina socială, trebuie să încheie un contract de furnizare de produse de panificaţie şi patiserie. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Tva paste fainoase cristinasova cristinasova revin cu o intrebare in legatura cu tva la paste fainoase, cumparam faina cu 9% si vindem produsul finit adica pastele cu 24% e corect???? Daca pana la 01.09 ... (vezi toată discuția)
Produse ce vor avea tva 9% de la 1.09.2013 daniscom daniscom Conform Ordinului 1436/852/2013 privind aplicarea cotei reduse de TVA 9% pentru paine si specialitati de panificatie, rezulta la art.1, aln. 1 litera b ... (vezi toată discuția)