avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate GabrielaDumitru

Activitate GabrielaDumitru

Buna seara!

In urma cu cateva zile a decedat tatal meu si nu stiu unde si ce sa fac pentru a beneficia de ajutorul de inmormantare.

Ma poate ajuta cineva, va rog?

Multumesc!
Buna seara!

In urma cu cativa zeci de ani parintii mei au cumparat o casa la tara cu tot cu terenul aferent constructiei de la doi varstinici. Parintii mei au o chitanta de mana pentru a dovedi ca aceea casa este a lor, si cum este normal intr-un sat micut sa stie toata lumea ca a cumparat cineva, insa unul din copiii fostilor proprietari au luat terenul de langa casa abuziv. Va rog sa ma ajutati spunandu-mi ce ar trebui sa fac. :(
Buna seara!

Bunicul meu a pierdut titlul de proprietate si nu stiu ce trebuie sa fac pentru a obtine un altul.
cas, fond de somaj, asig. soc sanatate, impozit pe venit, etc
Am o prietena insarcinata si vrea sa stie daca poate sa plateasca retroactiv darile catre stat. Ii mai trebuie 2 luni ca sa fac 1 an. Stie cineva daca se poate plati si ce trebuie facut?
Multumesc, Ynocentta! Si daca vreau sa-i cer si daune, cum si ce ar trebui sa fac?

PS: unde pot citi articolele de lege si care sunt cele care sa ma ajute? Atat, din dreptul civil cat si din dreptul penal?
Buna ziua,

De ceva timp am probleme cu un vecin care ma tot acuza ca ii fur diverse chestii din curte, de pe terenul extravilan. Saptamana trecuta a venit cu politita la mine acasa spunandu-le ca eu le-am furat din curte. Acuzatiile aduse de el sunt false, nefondate si nu are martori. Vreau sa stiu ce ii pot face din punct de vedere legal ca sa il potolesc sa nu se mai lege de mine?

Multumesc!