avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocuparea terenului arabil cu forta de un vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocuparea terenului arabil cu forta de un vecin

Buna seara!

In urma cu cativa zeci de ani parintii mei au cumparat o casa la tara cu tot cu terenul aferent constructiei de la doi varstinici. Parintii mei au o chitanta de mana pentru a dovedi ca aceea casa este a lor, si cum este normal intr-un sat micut sa stie toata lumea ca a cumparat cineva, insa unul din copiii fostilor proprietari au luat terenul de langa casa abuziv. Va rog sa ma ajutati spunandu-mi ce ar trebui sa fac. :(
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 10:58, 12 Iunie 2013
Daca aveti o "chitanta de mana" care indeplineste conditiile de validitate ale unui antecontract, puteti obtine o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare pentru imobil.
Trebuie sa luati legatura cu un avocat, pentru ca daca spuneti ca vanzarea s-a facut acum "zeci de ani" puteti invoca uzucapiunea. Nu lasati sa treaca timpul, daca spuneti ca deja cineva contesta dreptul dumneavoastra de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren fara acte de proprietate george_adc george_adc Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoare: Cum pot cumpara de la un taran ,care locuieste intr-un sat semi parasit, un teren care este in roprietatea lui de ... (vezi toată discuția)
Casa si teren cumparata cu chitanta de mana fanica2005 fanica2005 buna seara, socrii mei locuiesc la tara si langa ei se mai afla o casa +terenul aferent ,pe care in urma decesului proprietarului le-au cumparat de la ... (vezi toată discuția)
Pamant cumparat fara acte anamaria_stefan anamaria_stefan Buna ziua, In urma cu mai bine de 10 ani parintii mei au cumparat 2 ha de pamant. nu a fost facuta nicio hartie notariala, nici macar o chitanta de mana. ... (vezi toată discuția)