avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren fara acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren fara acte de proprietate

Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoare:
Cum pot cumpara de la un taran ,care locuieste intr-un sat semi parasit, un teren care este in roprietatea lui de zeci de ani dar pentru care nu are acte de prorpietatea. Au locuit pe acel teren parintii lui. El vea sa vanda, eu vreau sa cumpar. Cum se poate?
Va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 15:50, 29 Iulie 2013
Doar pe chitanta de mana!

Daca doriti sa faceti actele de vanzare-cumparare prin notariat, va trebui prima data ca, vanzatorul, sa rezolve situatia juridica a terenului. Adica sa obtina pe acel teren act de proprietate.

Probabil ca va trebui sa faca uzucapiune.
De unde stiti sigur ca el e proprietarul acelui teren ?Dar succesiunea dupa parinti?Aveti garantia ca el e unic proprietar?Mai bine da un ban si isi face acte pe teren si va vinde dvs avand garantia ca el e adevaratul proprietar si nu o sa aveti probleme mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte proprietate aurorik aurorik buna ziua, parintii mei au cumparat in 1992 un teren dar nu s-au facut acte de vanzare-cumparare pentru ca nici vanzatorul nu vea acte.s-a facut doar o ... (vezi toată discuția)
Despre chitanta de mana mcostel mcostel buna ziua.mama mea a locuit intr-un imobil la curte timp de 40de ani,insa nu are act de proprietate ci o chitanta de mina.exista o lege care sa-i puna in ... (vezi toată discuția)
Ocuparea terenului arabil cu forta de un vecin GabrielaDumitru GabrielaDumitru Buna seara! In urma cu cativa zeci de ani parintii mei au cumparat o casa la tara cu tot cu terenul aferent constructiei de la doi varstinici. Parintii ... (vezi toată discuția)