avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte proprietate

buna ziua,
parintii mei au cumparat in 1992 un teren dar nu s-au facut acte de vanzare-cumparare pentru ca nici vanzatorul nu vea acte.s-a facut doar o chitanta de mana
va rog sa ne spuneti cum putem face acte pe acel teren dupa 20 de ani de la cumparare.

va multumesc
Actiune in instanta pentru obtinere hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare
Hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare contra unui neproprietar? Nu prea cred.
Ori cel de la care ati achizitionat cu chitanta de mana in 1992 face rost de act de proprietate si atunci fie faceti acte pe cale notariala, fie prin instanta, sau mai asteptati 10 ani si va folositi de uzucapiunea de 30 de ani (tot prin instanta).
buna ziua,
va multumesc pentru mesaj dar puteti fi mai explicit?
cum trebuie sa procedez?
persoana care a vandut nu avea acte de proprietate.ce pot sa fac in cazul acesta?
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Ares-3, moderator
va rog,ma poate ajutA CINEVA?
Pai daca nu era proprietar nu putea sa vanda. Punct. Cine figureaza inscris in evidentele primariei ca proprietar al acelui teren (la registrul agricol si rolul fiscal)? Verificati tot la primarie, poate intre timp s-a emis vreun titlul de proprietate cuiva pentru terenul respectiv si dvs. nu stiti. Daca, asa cum s-a mai intamplat, parintii au fost inscrisi la rol in 1992 in baza declaratiei si chitantei de mana (nu era legal, dar am mai vazut cazuri), iar cel de la care ati "cumparat" nu a dobandit intre timp acte de proprietate, trebuie sa mai asteptati inca 10 ani pentru a putea invoca uzucapiunea de 30 de ani in instanta (si dobandi, astfel, dreptul de proprietate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana - cum se obtine actul de proprietate pentru imobil? marian barbu marian barbu Buna seara,parintii mei au cumparat casa acum 27 ani cu chitanta de mana ,au platit impozitul anual,ce trebuie sa fac pentru a obtine actul de proprietate?va ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte de proprietate pentru casa si teren cumparate cu, chitanta de mana ramo80 ramo80 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare: Socrii mei au cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa sa castig procesul? Andreea Andrei Andreea Andrei Buna ziua, Anul trecut bunicii mei au murit si in urma succesiunii(care s-a facut la notar) mama mea a primit un teren. Cand am fost sa revendicam terenul am ... (vezi toată discuția)