avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate victor23

Activitate victor23

Buna ziua!
Am primt de la fratele meu plecat in America acordul de a o lua in spatiu pe fiica mea. Cei de la politie imi cer actul de proprietate al locuintei in original. Fratele meu mi-a trimis o copie, se teme sa nu se piarda originalul, este vreo posibilitate de a rezolva problema folosind copia actului de proprietate? El a trimis si declaratia prin Ambasada, tot ce a trimis este ok mai putin actul de proprietate pe care il vor in original. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru ca o persoana plecata in America sa ia in spatiu o ruda, respectiv nepoata sa. Daca sunt trecuti ambii soti pe actul de proprietete al locuintei trebuie semnata o declaratie de ambii soti? Multumesc anticipat pentru raspuns.O zi buna.
Pot schimba avocatul la recurs?
Va rog, am nevoie de un sfat. Am salariul micsorat incepand cu luna decembrie de la profesor S la invatator. Nu am primit nicio informare inainte de modificarea salariului, am aflat pe 14 ianuarie cand am primit fluturasul. Am fost incadrat si salarizat profesor in baza adeverintei de licenta din ianuarie 2010.Fiind absolvent USH 2009 nu am diploma de licenta dar i-am dus un certificat de grefa care dovedeste ca sunt in litigiu cu universitatea pentru obtinerea diplomei.Dupa ce am discutat cu ea a zis ca mai asteapta sa-mi rezolv problema. Pe octombrie si noiembrie am avut salariul de profesorS. Am depus in 17 ianuarie cerere si contestatie a masurii abuzive, pe 2 februarie am primit raspuns: conform legii educatiei pot fi incadrati si salarizati prof. S daoar cei care au diploma. Am deschis proces pe 13 februrie. Pe 25 ianuarie secretara m-a cheamat dupa ore si mi-a dat un dosar in care erau mai multe acte. Imi zice ca e vorba despre actele aditionale privind diferentale primite in vara pentru reintregirea salariilor, eu o citesc pe prima unde era salariul normal si pe a doua n-o mai citesc cu atentie si o semnez. Al doilea era act aditional cu micsorarea de salariu. Mi-am dat seama din raspunsul pe care l-am primit in 2 februarie. Mi-a spus ca imi da o copie la cerere, am cerut copia si am vazut ca actul trebuie emis in doua exemplare din care unul la angajat. I-am cerut azi directoarei actele in original, secretara m-a chemat din nou dupa ore avea 2 exemplare din actul cu salariul prof. S. I-am spus ca il vreau si pe al doilea in original si ca vb maine. Mai mult, judecatoarea mi-a cerut o decizie de care nu stiam si care se afla la dosarul personal. Prin aceasta decizie din 1 ianuarie 2011 eram incadrat ca invatator dar am fost platit pana in noiembrie 2012 profesor. Aceasta decizie si actul aditional imi scad sansele de a castiga procesul? Masura nu este abuziva, nu trebuia sa fiu anuntat apoi sa fie incheiat actul aditional si abia apoi sa imi schimbe salariul? Pot obliga directorul sa emita alt act aditional pe motiv ca am fost dezinformat de secretara si nu mi s-a eliberat un exemplar original?Multumesc anticipat.