revin, ia facut contract de munca incepand cu 01.09.2011,firma a fost deschisa din 26.08.2011,acum am o alta intrebare el pe 06.09.2011 a avut accidentul ,deci in prima luna isi ia bani pe concediu medical la urgente medicale nu este nevoie de stagiu de cotizare,dar in luna octombrie mai poate beneficia de concediu medical neavand stagiu de cotizare sau se poate incadra aici:ordonanta 158/2005
art.8 alin (2)Se asimileaza stagiului de cotizare în sistemul de asigurari sociale de sanatate perioadele în care asiguratul beneficiaza de concediile si indemnizatiile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
nu stiu numele firmei, tocmai asta este problema, dar ma gandeam sa fac o sesizare la politie , dar nu stiu daca pot eu omul este in spital nu poate face , si nici nu prea vrea sa ii faca reclamatie, dar o sa sper ca il conving pana la urma .
Din cate am inteles spitalizarea nu o va plati , ca este urgenta medicala, cat despre plata la Casa de asigurari de sanatate nu stiu daca se poate acum cand omul este deja in spital si din cate am inteles o sa ii dea vineri drumul cica ia intrebat la internare daca lucreaza si el a spus ca lucreaza fara contract de munca, el este in spital din 6 septembrie dar pe mine ma intriga ca el acum nu are dreptul la concediu medical, si pe deasupra mai are si un copil mic de 1 an si jumatate .
Buna ziua , am si eu o intrebare o reclamatie la itm se poate face fara a indica numele firmei , avand doar nr de telefon al patronului.
O sa va expun pe scurt problema, unei cunostinte, s-a angajat in urma cu 6 luni la aceea firma si nici pana la ora actuala nu are contract de munca,omul a suferit un accident in urma caruia iau imputat un picior si este spital, el nu poate acum sa beneficieze de concedii medicale ,spitalizarea cica nu o plateste ca este urgenta medicala, l-am sunat personal pe acest domn si dupa numerate discuti spus sa ii faca contract de munca din urma , dar vad ca ma duce cu vorba ,stai sa vorbesc cu contabila, nu este contabila in Bucuresti , prin absurd sa zicem ca ii face contract de munca mai putem sa ducem aceea adeverinta la spital , la internare a declarat ca lucreaza dar fara contract de munca si ia zis sa aduca o adeverinta de la primarie ca nu are venituri pe care nu a dus-o inca.
Eu personal as alege alta varianta sa fac reclamatie si sa il dau in judecata dar omul nu vrea sustine ca el asa cu este cu piciorul nu poate sa se deplaseze la judecatorie ,stiu ca poate sa il reprezinte avocatul dar nu are bani de avocat.
Situatia este oricum cam incurcata , accidentul s-a produs cand el se intorcea de la servicu , dar nimeni nu mai recunoaste ca la chemat la servici si ia zis du-te acasa si vino maine dimineata.
am fost astazi si la cercetari penale si iei spun ca nu au ce sa faca , pana nu vine dosarul de la parchet peste 2-3 saptamani.
Am fost ieri la politie au gasit certificatul de grefa trimis de mine prin posta ,l-au introdus in sistem ieri, dar eu m-am ales cu un dosar penal , intrebarea mea era daca era legal ca am trimis prin posta certificatul de grefa si nu l-am dus personal, acum trebuie sa ma judec cu iei pe dosar penal pana atunci nu mai am dreptul sa conduc.
Si multumesc pentruraspunsurile oferite pana acum si o zi buna va doresc.
Buna ziua , am facut o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie,am am obtinut certificatul de grefa si l-am trimis prin posta cu nota de inventar si confirmare de primire (nu stiu daca am procedat bine). Ieri am fost oprita si mi s-a incheiat dosar penal doarece in baza lor de date nu aparea permisul suspendat .
Ce este de facut ?, deci sunt vinovata ca am trimis certificatul de grefa prin posta sau iei ca nu au inregistrat nici dupa 36 zile de la data confirmari prin posta certificatul de grefa in baza lor de date.
Multumesc anticipat ptr raspunsurile oferite.
Este legal ca o firma de leasing sa ceara in garantie bilete la ordin in alb?
inca nu am primit excutarea pentru celelate penalitati decat un tabel care l-au primit iei de la firma de leasing ca mai avem sa le achitam acele penalitati, acum mai revin cu o intrebare in cazul in care noi am lasat garantie la iei bilete la ordin fara a fi complectate cu sume pentru garantie plati rate , ei fara a face rezililierea si doar o notificare ca in cazul neplati penalitati rezilierea contractului se face in 5 zile , aveau voie sa complecteze B.O si cu valoarea penalitatilor si ratele care nu erau inca scadente .
buna ziua , va rog sa ma ajutai si pe mine cu urmatoarea problema, avem 2 contracte de leasing a unor masini din cauza neachitari la timp firma de leasing rezilieaza contractele de leasing pe motiv de neplata si calculeaza penalitati de intarziere dupa 2 ani , la ratele care nu au fost achitate la timp( in contract era prevazute penalitatile ) , factureaza diferentele ratelor de leasing pana la finalul contractului desi acesta expira peste 1.5 ani, dupa care trimite dosarul unui executor judecatoresc , ajungem la un acord cu executorul judecatoresc ca platim in 4 rate ( sau achita 7 rate mai mult decat ne-am luat noi angajamentul)., acum vine partea frumoasa primim din nou un tabel in care se calculeaza penalitati care in jumatate de an sunt mai mari decat debitul. acum intreb si eu este posibil sa iti calculeze penalitati dupa rezilierea contractului#-o#-o#-o,