Buna seara.
Azi am luat amenda si mi s-a retinut talonul pentru ca am circulat fara a avea anvelope de iarna(aveam doar pe rotile din fata). Circulam pe un drum uscat, fara polei sau zapada.
Politistul a scris in procesul verbal ca drumul era acoperit cu gheata si zapada ceea ce NU este adevarat, si le-am cerut sa scrie la mentiuni ca drumul nu a fost acoperit cu gheata sau zapada, dar doamna politista a scris doar ca "Nu am circulat pe drum acoperit cu zapada", iar eu nu am verificat ce a scris.
pot sa platesc amenda si apoi sa o contest?
Ce trebuie sa fac ca sa imi recuperez talonul, dupa ce imi montez anvelopele de iarna?
Am primit o amenda pentru ca am oprit in zona de actiune a indicatorului "oprirea interzisa". Defapt eram cu o roata pe marcajul de parcare si una pe marcajul cu oprirea interzisa.
Asta s-a intamplat la ora 22:00 pe cand parcarea era aproape goala si nu incurcam pe nimeni, mai ales ca pe langa mine mai puteau trece lejer 2 masini.
Cum pot sa contest procesul verbal? In parcarea respectiva nu sunt camere video, si domnu` politai nu are dovezi/martori.
In caz ca conteaza, nu mi-a scris adresa corecta in procesul verbal.
Depinde de ce primarie apartii si ce pile ai acolo. Eu de exemplu am un ATV, cu motor de 400cc inscris pe primarie.
M-am dus pur si simplu cu actele la primarie si in 2 zile mi-au inmanat talonul.
Citeste si asta: [ link extern ]
Buna ziua, azi am luat o amenda destul de mare pentru ca am avut trusa si extintorul cu termenul de valabilitate expirat.
Desigur, problema este ca m-am cam luat in gura cu polistisul respectiv pentru alte treburi, si asa s-a gasit el sa ma sanctioneze.
Avand in vedere faptul ca nu are dovezi/martori ca trusa si extintorul nu au fost valabile, are rost sa contest amenda?