avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare contraventie pentru oprire neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare contraventie pentru oprire neregulamentara

Buna seara dragi utilizatori avocatnet!

Am primit o amenda pentru ca am oprit in zona de actiune a indicatorului "oprirea interzisa". Defapt eram cu o roata pe marcajul de parcare si una pe marcajul cu oprirea interzisa.
Asta s-a intamplat la ora 22:00 pe cand parcarea era aproape goala si nu incurcam pe nimeni, mai ales ca pe langa mine mai puteau trece lejer 2 masini.
Cum pot sa contest procesul verbal? In parcarea respectiva nu sunt camere video, si domnu` politai nu are dovezi/martori.
In caz ca conteaza, nu mi-a scris adresa corecta in procesul verbal.

Multumesc anticiapt!
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 08:52, 12 Decembrie 2013
Adresa nu conteaza. O puteti contesta si sa incercati sa obtineti chemarea agentului constatator ca martor, mai greu veti obtine, insa am intalnit instante care admit aceasta proba. In rest, va fi cuvantul dumneavoastra, impotriva procesului verbal, iar acesta din urma va prevala, insa daca nu aveti alte incidente anterioare, puteti obtine usor, o preschimbare a amenzii contraventionale in avertisment, capat de cerere, pe care neaprat sa il solicitati prin actiunea ce o veti inainta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unui proces verbal de contraventie zeciualex zeciualex am luat o amenda pentru stationare interzisa, am refuzat sa semnez iar cand mi-a venit PV acasa am mers la post sa contest deoarece acel semn nu exista in ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare parcare neregulamentara kukac kukac Buna ziua! O singura intrebare as avea si am nevoie de un raspuns destul de urgent. Am fost amendat pt parcare pe trotuar, desi nu erau semne de ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto in sectorul 1 pe cal. dorobantilor ContSters134221 ContSters134221 auto a stationat pe cal. dorobantilor in dreptul imobilului nr.149 (intersectia cu str. Lisabona), pe carosabil fiind un marcaj cu linie continua oblica si ... (vezi toată discuția)