avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicare auto in sectorul 1 pe Cal. Dorobantilor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicare auto in sectorul 1 pe Cal. Dorobantilor

auto a stationat pe cal. dorobantilor in dreptul imobilului nr.149 (intersectia cu str. Lisabona), pe carosabil fiind un marcaj cu linie continua oblica si apoi linie intrerupta la limita benzii 1 de circulatie (deci zona de stationare este linga bordura, in stinga fiind banda 1 (din 3)). Marcajul este ambiguu, fiind utilizat ca parcare inclusiv de riverani (se vede si din harta buc 3D), prin eliminare ar reprezenta o portiune denumita "acostament" . Acest marcaj ambiguu induce in eroare conducatorii auto, de un timp zona fiind marcata si cu indicatorul "oprirea interzisa".Pe portiunea str.Bruxelles - str.Lisabona exista numai acest marcaj, care permitea anterior montarii noului indicator parcarea, fiind si o statie RATB.
Mai mult ca sigur este o zona "premeditat" "urmarita" si incasata.
Pe procesul verbal este notat dorobanti 49. Taxele aberante consider ca ilegal sunt stabilite, aprobate etc. chiar de cei amestecati in "afacere".Primaria sector 1 este mai interesata de acest aspect, de aceea desfiinteaza locuri de parcare in ac.zona f.aglomerata, actiune net mai avantajoasa. Ce sanse am pentru contestarea acestor actiuni necurate (pe care le simtim, intuim cu totii).Am invatat la Caragiale si cunosteam bine zona, in acel loc parcind de multe ori.
Multumesc anticipat.
M-am inscris pe acest forum nu pentru banii pierduti, ci pentru abuzurile din domeniu (hotii isi aproba tarifele etc. = hotie legalizata). Chiar asa o fi legea in Romania?!
Prin contestarea PV aveti garantia timpului irosit,a nervilor utilizati si nesiguranta admiterii contestatiei
Achitati jumatate din sanctiune
In mod cert pe acele marcaje oblice,stationarea este interzisa,cu atat mai mult cu cat unele din aceste marcaje se afla in statii de transport in comun.
Fata de aceasta situatie,o contestatie mi se pare cam inadmisibila,
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Tractare abuziva; plangere contraventionala vasilik vasilik Buna seara, Am si eu urmatoarea problema si sper sa ma puteti ajuta. Acum 2 zile am parcat masina in regie prin zona de camine, la sosea, locul unde am ... (vezi toată discuția)
Anularea unui proces verbal de contraventie zeciualex zeciualex am luat o amenda pentru stationare interzisa, am refuzat sa semnez iar cand mi-a venit PV acasa am mers la post sa contest deoarece acel semn nu exista in ... (vezi toată discuția)