avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Talon retinut, vehiculul a circulat cu anvelope de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Talon retinut, vehiculul a circulat cu anvelope de vara pe drum NEacoperit cu zapada/polei

Buna seara.
Azi am luat amenda si mi s-a retinut talonul pentru ca am circulat fara a avea anvelope de iarna(aveam doar pe rotile din fata). Circulam pe un drum uscat, fara polei sau zapada.

Politistul a scris in procesul verbal ca drumul era acoperit cu gheata si zapada ceea ce NU este adevarat, si le-am cerut sa scrie la mentiuni ca drumul nu a fost acoperit cu gheata sau zapada, dar doamna politista a scris doar ca "Nu am circulat pe drum acoperit cu zapada", iar eu nu am verificat ce a scris.
pot sa platesc amenda si apoi sa o contest?
Ce trebuie sa fac ca sa imi recuperez talonul, dupa ce imi montez anvelopele de iarna?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:22, 28 Ianuarie 2014
Mergeti la RAR sa va dea o dovada ca ati remediat problema si apoi dovada o prezentati la politie ptr restituirea talonului.
Puteti plati amenda in 2 zile la jumatate si apoi depuneti contestatie in termen de 15 zile la judecatoria pe a carei raza de competenta careia a fost savarsita fapta.
Un martor si eventual cateva fotografii din momentul verificarii in trafic ar fi in avantajul dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna stoicavioleta17 stoicavioleta17 sint pasibila de sanctiune si daca circul cu cauciucuri fara a fi de iarna chiar daca drumul nu este acoperit de polei sau zapada? (vezi toată discuția)
Cauciucuri de iarna aadriannn aadriannn Buna ziua! Ma poate lamuri cineva:daca afara sunt 14 grade si uscat, in cazul in care, la drum intre localitati, nu am cauciucuri de iarna , sunt pasibil de ... (vezi toată discuția)
Cauciucurile de iarna sunt necesare si pe vreme buna? andrada32 andrada32 BUNA ZIUA. DACA VREMEA ESTE INSORITA CU VALORI INTRE12-15 GRADE IN LUNA NOIEMBRIE ESTE OBLIGATORIU SA PUN CAUCIUCURILE DE IARNA PE MASINA? Multumesc pentru ... (vezi toată discuția)