Am un dosar cu IPJ Ilfov (contestatie PV) si astazi am observat ca mi s-a pus primul termen pe 19 iun. Pana in acest moment (17 iunie) nu am primit nicio citatie, notificare sau ceva de genul.
Am observat data procesului dupa un search pe portalul just.ro. E posibil sa se judece fara transmiterea unei citatii? IPJ Ilfov e drept, a cerut judecarea in lipsa, insa eu, nu!
Sa ma prezint, sa astept citatia sau sa trimit cerere de judecare in lipsa?
Am depus o contestatie impotriva unui proces verbal emis de Brigada de Politie Rutiera, copie dupa pv cu mentiunea conform cu originalul, contestatia si copie dupa documentele personale (CI si permis) in termen legal, iar recent am primit de la Judecatorie o Comunicare de adresa cu urmatoarea rezolutie:
In baza art 200 alin 3 NC. proc. civ trebuie sa precizez / comunic
-sediul paratului
-cnp sau cui, J, contul bancar al paratului, etc.
-adresa electronica, nr de telefon / fax ori altele ale reclamantului si ale paratului in masura in care acestea sunt cunoscute de reclamant. In cazul in care nu cunoasteti datele solicitate mai sus, precizati aceste aspecte in scris.
Intrebari:
1. Tinand cont ca am atasat PV, nu se pot identifica de acolo? Daca nu, instanta nu poate dispune anularea pv pe motiv de viciu?
2. Pot comunica instantei ca nu cunosc alte date ala paratului decat cele mentionate in PV?
3. Scrisoarea avand parafa Presedintelui Judecatoriei, ii trebuie adresata personal?
In cazul in care mi s-a retinut certificatul de inmatriculare al autoturismului, iar acest lucru nu este mentionat (bifat in procesul verbal) desi mi s-a inmanat o dovada inlocuitoare, pot contesta procesul verbal pentru un viciu de procedura?
De asemenea mi s-a solicitat rovinieta in interiorul localitatii. Am specificat acest lucru in PV.
1. Am fost surprins de radar circuland cu 75km/h pe un sector de drum cu limita de 50. Problema era ca radarul era dupa un gard, iar filtrul era la circa 500 de m. M-a dat prin statie si apoi agentul m-a oprit. Pot fi amendat de altcineva in afara de cel care era la radar? Merita sa fac o contestatie invocand un viciu de procedura?