buna. am fost sunata de un domn inspector principal X sa merg la brigada rutiera strada Logofatul, camera 57 (control intern) sa dau o declaratie despre un incident care s-a petrecut in urma cu 8 zile, in care, in urma agresarii asupra mea de catre un domn politist de la rutiera am apelat 112 si am povestit cum am putut eu mai bine cele intamplate. acolo a ajuns in cateva zeci de minute o alta echipa formata din 2 domni politisti, au constatat ce s-a intamplat, au spus ca nu e de competenta lor cazul meu si m-au indrumat sa fac plangere la parchet domnului cu pricina. Acest lucru nu l-am mai facut a doua zi avand in vedere ca era f putin probabil sa se probeze acest lucru si era cuvantul meu contra cuvantului domnului politist si am considerat ca nu-i cazul sa-mi complic existenta si am trecut cu vederea. Cu toate astea mi-au dat un avertisment verbal ca am abuzat de serviciie 112 (avertisment dat de colegul domnului care m-a agresat). Nu mai zic ca vroiau sa-mi dea chiar amenda ( :)) )
infine, intrebarea mea este, de ce aceasta declaratie? la ce folositoare? daca ma puteti lamuri, va sunt recunoscatoare. Sincer, mi s-a parut cam dubios domnul care m-a sunat sa ma cheme sa dau declaratie. dar totusi, pentru ce? o fi obligatoriu? sunt destul de incarcata cu facultatea si serviciul pe care-l am si n-as avea timp sa merg...
multumesc mult. am facut contestatie. ieri am depus-o. am recuperat momentan si permisul tot ieri. acum astept decizia judecatorului.
dar daca e cu putinta, de ce ar fi posibil sa ma aleg cu dosar penal? cum se poate?
va trebui sa demostrez eu ca NU am condus masina precizata in pv si dovada?? voi depune la dosar si o copie a certificatului masinii in care se vede clar ca e "intitulata" altfel masina tatalui meu pe care o am eu la bucuresti mometan, el fiind plecat pe vapor.
Multumesc mult!!
si eu am aceesi problema. a trecut in procesul verbal zlK in loc de zlX.si ma gandesc daca se va aproba contestatia. nici nu prea am experienta cum se procedeaza. stau pe net de o zi intreaga sa ma informez cat mai bine.
Din ce-am gasit/aflat azi cel putin, poti face contestatie cu toata inima. vei castiga :) mult succesc! se considera nulitate absoluta asupra PV-ului! era de datoria domnului politist sa verifice talonul :)
permisul este suspendat fara drept de circulatie timp de 3 luni. iar pentru a face testul ar trebui probabil sa merg la Galati, eu locuind acum in Bucuresti. Daca gresesc, va rog mult sa ma corectati. In plus, eu sper la recuperarea permisului deoarece, eu nu conduceam, MAI ALES acel auto vlk ci ma aflam in auto vlx stationat. am facut si cateva poze masinii dupa ce a venit acel domn politist la masina. Multumesc din suflet pentru raspuns!
Procedura asta cu testul grila am mai efectuat-o la fapta de defectiuni grave la sistemu' de franare si sistemu' de directie. Ambele mi-au adus suspendarea permisulu timp de 90 zile in urma cu 2 ani 6 luni
defectiunile au fost mai mult, daca pot spune asa, inventate de domnii politisti. nici aceea nu era masina mea si dumnealor m-au tinut o ora jum in drum cu bunica in spate pe care o aduceam de la spital. m-au tinut pana mi-au gasit ceva sa-mi dea amenda.
buna. stateam in masina tatalui meu stationata intre doua masini. dupa stationare a vent la cateva secunde un domn politist de la rutiera la mine, mi-a cerut actele si sa suflu in apartul de masurat concentratia de alcool. eu venind din club, am scos 0,21 la alcool in aerul pur expirat. de aici, mi-au dat o amenda de 337.5 lei, fapta savarsita fiind prevazuta la art 102/3/a si se sanctioneaza la art 102/3/a si 111/3 cu 9 puncte de amenda.
Nelamurirea mea este daca se ia in considerare avand in vere faptul ca 1. eu stationam (nu m-au oprit din trafic)si 2. mi-au gresit numarul de inmatriculare din zlx in zlk. ZLK fiind trecut in 3 locuri ( proces vb si dovada).
La mentiuni am trecut dupa cum urmeaza: "Nu am condus auto XX XX ZLK la data de 31.03.2013"
In plus, agentul constatator se intitula intru-un fel iar altul, colegul lui, a intocmit actele(dovada si pv-ul) . In completare as sublinia faptul ca masina de politie era la cativa metri buni de mine. Acesta cand era a venit la masina, stationam de ceva timp. intre cele doua masini ( a mea si cea a politiei fiind cca. 15-20m)
as vrea un model de contestatie pentru cazul meu. s cat mai multe sfaturi.
eu as vrea sa spun in contestatie ca eu asteptam pe cineva, eu venind din club fiind sambata seara, si am intrat in masina parcata aproapte de clubul respectiv deoarece era frig afara. si atunci a venit unul dintre ageti la mine. nu as i vrut sa suflu in aparatul de masurat concentratia alcoolului deoarece nu conduceam ci doar ma adapostisem in masina (intradevar, pe scaunul din stanga-fata, dar masina era oprita intre doua mashini parcate perpendicular cu bordura)