avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala pentru alcool

buna. stateam in masina tatalui meu stationata intre doua masini. dupa stationare a vent la cateva secunde un domn politist de la rutiera la mine, mi-a cerut actele si sa suflu in apartul de masurat concentratia de alcool. eu venind din club, am scos 0,21 la alcool in aerul pur expirat. de aici, mi-au dat o amenda de 337.5 lei, fapta savarsita fiind prevazuta la art 102/3/a si se sanctioneaza la art 102/3/a si 111/3 cu 9 puncte de amenda.
Nelamurirea mea este daca se ia in considerare avand in vere faptul ca 1. eu stationam (nu m-au oprit din trafic)si 2. mi-au gresit numarul de inmatriculare din zlx in zlk. ZLK fiind trecut in 3 locuri ( proces vb si dovada).
La mentiuni am trecut dupa cum urmeaza: "Nu am condus auto XX XX ZLK la data de 31.03.2013"
In plus, agentul constatator se intitula intru-un fel iar altul, colegul lui, a intocmit actele(dovada si pv-ul) . In completare as sublinia faptul ca masina de politie era la cativa metri buni de mine. Acesta cand era a venit la masina, stationam de ceva timp. intre cele doua masini ( a mea si cea a politiei fiind cca. 15-20m)
as vrea un model de contestatie pentru cazul meu. s cat mai multe sfaturi.
eu as vrea sa spun in contestatie ca eu asteptam pe cineva, eu venind din club fiind sambata seara, si am intrat in masina parcata aproapte de clubul respectiv deoarece era frig afara. si atunci a venit unul dintre ageti la mine. nu as i vrut sa suflu in aparatul de masurat concentratia alcoolului deoarece nu conduceam ci doar ma adapostisem in masina (intradevar, pe scaunul din stanga-fata, dar masina era oprita intre doua mashini parcate perpendicular cu bordura)
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
panaghiacc, utilizator
Sfatul meu este sa sustineti testul grila, pierdeti timpul cu contestatia.Verificati daca va incadrati in conditii:
ART. 221 HG1391/2006
(1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

permisul este suspendat fara drept de circulatie timp de 3 luni. iar pentru a face testul ar trebui probabil sa merg la Galati, eu locuind acum in Bucuresti. Daca gresesc, va rog mult sa ma corectati. In plus, eu sper la recuperarea permisului deoarece, eu nu conduceam, MAI ALES acel auto vlk ci ma aflam in auto vlx stationat. am facut si cateva poze masinii dupa ce a venit acel domn politist la masina. Multumesc din suflet pentru raspuns!
Procedura asta cu testul grila am mai efectuat-o la fapta de defectiuni grave la sistemu' de franare si sistemu' de directie. Ambele mi-au adus suspendarea permisulu timp de 90 zile in urma cu 2 ani 6 luni

defectiunile au fost mai mult, daca pot spune asa, inventate de domnii politisti. nici aceea nu era masina mea si dumnealor m-au tinut o ora jum in drum cu bunica in spate pe care o aduceam de la spital. m-au tinut pana mi-au gasit ceva sa-mi dea amenda.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Din descrierea dvs nu va incadrati in conditiile de admisibilitate la testul grila.
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;

Depuneti in aceasta situatie o plangere impotriva PV de contraventie.
va trebui sa demostrez eu ca NU am condus masina precizata in pv si dovada?? voi depune la dosar si o copie a certificatului masinii in care se vede clar ca e "intitulata" altfel masina tatalui meu pe care o am eu la bucuresti mometan, el fiind plecat pe vapor.
Multumesc mult!!
Daca vreti o parere obiectiva, nu cred sa aveti sanse cu contestatia, dar este dreptul dvs sa incercati.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis (dosar penal) Bogdan213 Bogdan213 Buna ziua. Am fost depisat cu o alcoolemie de 0,43 in urma aparatului etilotest. Mi s-a suspendat permisul si am fost la IML pentru recoltarea probelor ... (vezi toată discuția)
Permis retinut (0,21 alcoolemie) RG33 RG33 Buna seara ! Sunt din Bucuresti, si in urma cu cateva zile [i](09 aug.2012)[/i] in urma unui control de rutina, mi s-a retinut permisul de conducere in Oradea, ... (vezi toată discuția)