avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala pentru alcool

buna. stateam in masina tatalui meu stationata intre doua masini. dupa stationare a vent la cateva secunde un domn politist de la rutiera la mine, mi-a cerut actele si sa suflu in apartul de masurat concentratia de alcool. eu venind din club, am scos 0,21 la alcool in aerul pur expirat. de aici, mi-au dat o amenda de 337.5 lei, fapta savarsita fiind prevazuta la art 102/3/a si se sanctioneaza la art 102/3/a si 111/3 cu 9 puncte de amenda.
Nelamurirea mea este daca se ia in considerare avand in vere faptul ca 1. eu stationam (nu m-au oprit din trafic)si 2. mi-au gresit numarul de inmatriculare din zlx in zlk. ZLK fiind trecut in 3 locuri ( proces vb si dovada).
La mentiuni am trecut dupa cum urmeaza: "Nu am condus auto XX XX ZLK la data de 31.03.2013"
In plus, agentul constatator se intitula intru-un fel iar altul, colegul lui, a intocmit actele(dovada si pv-ul) . In completare as sublinia faptul ca masina de politie era la cativa metri buni de mine. Acesta cand era a venit la masina, stationam de ceva timp. intre cele doua masini ( a mea si cea a politiei fiind cca. 15-20m)
as vrea un model de contestatie pentru cazul meu. s cat mai multe sfaturi.
eu as vrea sa spun in contestatie ca eu asteptam pe cineva, eu venind din club fiind sambata seara, si am intrat in masina parcata aproapte de clubul respectiv deoarece era frig afara. si atunci a venit unul dintre ageti la mine. nu as i vrut sa suflu in aparatul de masurat concentratia alcoolului deoarece nu conduceam ci doar ma adapostisem in masina (intradevar, pe scaunul din stanga-fata, dar masina era oprita intre doua mashini parcate perpendicular cu bordura)
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
panaghiacc, utilizator
Mie imi pare ca o sa va alegeti cu dosar penal.
Ar trebui sa contestati amenda deoarece nu aveti de ales.
Daca am inteles bine situatia asa trebuie sa procedati.
multumesc mult. am facut contestatie. ieri am depus-o. am recuperat momentan si permisul tot ieri. acum astept decizia judecatorului.
dar daca e cu putinta, de ce ar fi posibil sa ma aleg cu dosar penal? cum se poate?
Nu aveti cum sa va alegeti cu dosar penal,stati linistit discutam de contraventie aici,daca valoarea ar fi fost peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat vorbeam de dosar penal.
Stimate Domnule avocat Lascoschi, dosar penal pentru ce ? la 0.21%
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mie imi pare ca o sa va alegeti cu dosar penal.
Ar trebui sa contestati amenda deoarece nu aveti de ales.
Daca am inteles bine situatia asa trebuie sa procedati.

De ce sa se aleaga cu dosar penal? Concentratia de alcool in aerul expirat a fost de 0,21 la mie. Pana la 0,8 la mie ma este....
Daca n-ati facut contestatie, faceti-o. E scutita de taxe. Contestatia trebuie trimisa la judecatoria din raza postului (circumscriptiei) de politie (trebuie sa scrie pe procesul verbal). Se poate trimite si prin posta. Aveti si martori? Folositi-i. Dupa ce depuneti plangerea - cautati pe internet model - mergeti cu dovada (faceti plangerea in 3 exemplare. Doua le depuneti la judecatorie, pe al treilea va pune confirmarea de primire si ramane la dumneavoastra) - respectiv cu ex.3 din plangere si va ridicati carnetul, care trebuie sa-l ridicati de la politia din localitatea de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis (dosar penal) Bogdan213 Bogdan213 Buna ziua. Am fost depisat cu o alcoolemie de 0,43 in urma aparatului etilotest. Mi s-a suspendat permisul si am fost la IML pentru recoltarea probelor ... (vezi toată discuția)
Permis retinut (0,21 alcoolemie) RG33 RG33 Buna seara ! Sunt din Bucuresti, si in urma cu cateva zile [i](09 aug.2012)[/i] in urma unui control de rutina, mi s-a retinut permisul de conducere in Oradea, ... (vezi toată discuția)