buna ziua
am urmatoarea situatie , amenda auto aplicata pentru conducere cu viteza si retinere permis auto .
insa autorul conducea o masina cu nr xxx dar din eroare a dat politistului talonul de la cealalta masina cu nr yyy , astfel politistul a intocmit proced verbal pentru masina yyy care se afla in garaj, nici politistul nici conducatorul auto nu au realizat eroarea la acea data ,
acum conducatorul auto vrea sa faca plangere impotriva procesului verbal de sanctiune , il va ajuta si faptul ca politistul a trecut eronat datele altei masini ? sau il va incrimina mai mult?
In termen de 15 zile de la comunicare,sa formuuleze plangere contraventiomnala la judecatoria responsabila ,solicitand anularea PV
A se verifica disp 16,17 din OG nr 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
ma gandesc ca masina yyy este pe firma si pot face dovada ca se afla in garaj si astfel agentul constatator a intocmit procesul verbal gresit deoarece masina care era condusa era cea cu nr xxx.
si eu am aceesi problema. a trecut in procesul verbal zlK in loc de zlX.si ma gandesc daca se va aproba contestatia. nici nu prea am experienta cum se procedeaza. stau pe net de o zi intreaga sa ma informez cat mai bine.
Din ce-am gasit/aflat azi cel putin, poti face contestatie cu toata inima. vei castiga :) mult succesc! se considera nulitate absoluta asupra PV-ului! era de datoria domnului politist sa verifice talonul :)