multumesc mult, asa am gandit si eu, dar cine ar fi trebuit sa propuna masura asigurarii contului:avocatul angajat, judecatorul, partile reclamante..., iar intrebarea mea era "daca se mai poate face ceva impotriva unei astfel de pesoane care ia in ras hotararea instantei cu privire la masa succesorala"
multumesc pentru raspuns, bun si daca a fost sotia tatalui meu are voie sa intre in masa succesorala desi tatal i-a lasat tot iar noi copii din alta casatorie nu ne-am ales cu nimic
in urma partajului judiciar instanta a constatat ca in masa succesorala a defuntului intra si o suma de bani depusa de unul din mostenitori(sotia supravietuitoare) la CEC. De asemenea, prin hotarare ramasa definitiva si irevovabila, instanta a stabilit ca suma de bani revine celorlalti mostenitori (2 copii din alta casatorie) , dar cea in cauza nu a respectat hotararea si refuza sa puna in aplicare ceea cea stabilit instanta decarand ca a cheltuit banii, Nici executorul angajat nu reuseste sa faca ceva in acest sens. Ce este de facut? Exista o pedeapsa pentru astfel de persoane care isi insuseste bani sau bunuri din masa succesorala stabilita de instanta?:(
apoi tocmai aici ar fi problema< inainte dar si pe timpul procesului (4 ani in care s-a stabilit si succesiunea) debitoarea a vandut/instrainat toate bunurile mobile si imobile unicei sale fiice care le si mostenea de fapt, asa ca pensia a ramas singurul venit la care se poate face proprire prin executare silita. Eu vreau sa cunosc daca modul de recuperare al onorariului sau cum se numeste de catre executorul judecatoresc este corect, legal si ce se poate face pentru a beneficia si creditorii de o un procent din suma stabilita inainte de recuperarea totala a onorariului de catre executor - adica 4-5 ani de aici incolo debitoarei i se opreste bani numai pentru executor si apoi dupa acest termen cei doi copii creditori urmeaza sa isi primeasca partea de bani hotarata de instanta timp de zeci de ani !!!
cine hotareste modalitatea de executare si de recuperare a sumelor de bani datorate. Prin hotarire jud. definitiva si irevocabila, instanta - in urma unui proces mostenire de 4 ani- a stabilit ca parata sa restituie o suma de bani consistenta peste 200.000 lei, reclamantilor (2 copii al caror tata decedat a fost ultimul sot al paratei), dar nemai avand bani si/sau alte bunuri copii au apelat PRIN INTERMEDIUL UNEI FIRME DE AVOCATURA la executorul judecatoresc. DAR, executorul fara nici-o instiintare, a realizat demersurile necesare pentru oprirea unei sume din pensia paratei care este f.mica, banii pe care si--i insuseste pana la recuperarea sumei de bani stabilita de ei? drept onorariu, adica vreo 4 ani de aici incolo copii asteapta sa mai recupreze ceva (daca nu cumva debitoarea moare). Cine stabileste astfel de proceduri si cum se face ca creditorii nu sunt solidari cu executorii? Ce solutii ar fi?
Sunt fost politist judiciarist. In urma cu 12 ani am fost reclamat de catre o persoana pentru savarsirea infractiunilor de „abuz in serviciu contra intereselor persoanelor” si ”primirea de foloase necuvenite” la DNA (PNA), unde am fost audiat după circa 1 an. Dupa vreo 2 ani, am fost din nou audiat la IGPR fiind instiintat verbal ca se va propune NUP / incetarea UP / scoatere de sub UP , nu-mi amintesc exact, dar nu am primit nici-o instiintare in acest sens (art.246 Cpp ”Copie de pe ordonanţa sau rezoluţia prin care procurorul dispune încetarea urmăririi penale se comunică persoanei care a făcut sesizarea, învinuitului sau inculpatului...”). Intrebari:
1. Care este termenul de comunicare a solutiei confirmate de procuror prin rezolutie motivata persoanei care m-a reclamat si cum aflu data comunicarii?
2. Este posibil ca in prezent, petentul sa faca plangere contra actelor procurorului la Curtea de apel, desi au trecu cca.10 ani de la ultimul act de cercetare si ce sorti de reluarea a UP sunt ?
3. Am aflat ca am fost citat de aceasta instanta la ultimul loc de munca, daca nu ma prezint ce se poate intampla ?