avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cercetat pentru abuz în serviciu.Pot face ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cercetat pentru abuz în serviciu.Pot face plângere pentru denunþare calomnioasã?

Sunt fost politist judiciarist. In urma cu 12 ani am fost reclamat de catre o persoana pentru savarsirea infractiunilor de „abuz in serviciu contra intereselor persoanelor” si ”primirea de foloase necuvenite” la DNA (PNA), unde am fost audiat după circa 1 an. Dupa vreo 2 ani, am fost din nou audiat la IGPR fiind instiintat verbal ca se va propune NUP / incetarea UP / scoatere de sub UP , nu-mi amintesc exact, dar nu am primit nici-o instiintare in acest sens (art.246 Cpp ”Copie de pe ordonanţa sau rezoluţia prin care procurorul dispune încetarea urmăririi penale se comunică persoanei care a făcut sesizarea, învinuitului sau inculpatului...”). Intrebari:
1. Care este termenul de comunicare a solutiei confirmate de procuror prin rezolutie motivata persoanei care m-a reclamat si cum aflu data comunicarii?
2. Este posibil ca in prezent, petentul sa faca plangere contra actelor procurorului la Curtea de apel, desi au trecu cca.10 ani de la ultimul act de cercetare si ce sorti de reluarea a UP sunt ?
3. Am aflat ca am fost citat de aceasta instanta la ultimul loc de munca, daca nu ma prezint ce se poate intampla ?
Cel mai recent răspuns: matusca , utilizator 17:45, 5 Aprilie 2013
Daca nu va prezentati se judeca in lipsa dvs.
Daca de abia acum a primit solutia o poate contesta in termenul legal.
va multumesc foarte mult
am sa va informez cu ce va urma; am de gand sa fac a plangere pentru denunt calomnios
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
matusca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna in vechiul cpp: faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii eusaisapte eusaisapte Cine a facut mai demult o plangere aberanta de denuntul calomnios fiindca l-am reclamant contraventional pentru tulburarea linistii Procurorul a dat NUP cf. ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda administrativa aplicata netemeinic ocf ocf In urma cu 10 ani am primit o amenda administrativa pentru Art. 256 C.P. (primire de foloase necuvenite), rezolutia procurorului sunand asa: In data de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului sindicalistul sindicalistul in ianuarie 2011 am primit o rezolutie de NUP. In luna martie 2012 o persoana a intrat in posesia acestei rezolutii si a formulat plangere impotriva ... (vezi toată discuția)