in urma partajului judiciar instanta a constatat ca in masa succesorala a defuntului intra si o suma de bani depusa de unul din mostenitori(sotia supravietuitoare) la CEC. De asemenea, prin hotarare ramasa definitiva si irevovabila, instanta a stabilit ca suma de bani revine celorlalti mostenitori (2 copii din alta casatorie) , dar cea in cauza nu a respectat hotararea si refuza sa puna in aplicare ceea cea stabilit instanta decarand ca a cheltuit banii, Nici executorul angajat nu reuseste sa faca ceva in acest sens. Ce este de facut? Exista o pedeapsa pentru astfel de persoane care isi insuseste bani sau bunuri din masa succesorala stabilita de instanta?:(
Buna ziua,
Da exista dar e de preferat sa nu se ajunga acolo.
Discutati cu un avocat dar, pana atunci, nu uitati ca acea persoana a fost sotia tatalui dumneavoastra.
multumesc pentru raspuns, bun si daca a fost sotia tatalui meu are voie sa intre in masa succesorala desi tatal i-a lasat tot iar noi copii din alta casatorie nu ne-am ales cu nimic
Colegul nu spunea sa nu luptati pentru drepturile dv., ci sa fiti decenti in lupta, ca-s sensibile relatiile cu familia.
Trebuia sa puneti o asigurare pe acel cont... din timpul procesului.
multumesc mult, asa am gandit si eu, dar cine ar fi trebuit sa propuna masura asigurarii contului:avocatul angajat, judecatorul, partile reclamante..., iar intrebarea mea era "daca se mai poate face ceva impotriva unei astfel de pesoane care ia in ras hotararea instantei cu privire la masa succesorala"
Succesiune
mtisps
Buna ziua,
Sotul meu a decedat in urma cu 12 ani. Am inteles ca mostenitori sunt eu (sotia, am varsta de 70 ani) impreuna cu fiica acestuia din prima ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Cristian6982
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine mama mea a murit acum 20 de ani iar tatal meu este casatorit legal de 18 ani cu a doua sotie. Noi suntem 3 frati, ... (vezi toată discuția)