avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Activitate inglt

Activitate inglt

Răspuns la discuția Spala bani, dar cum?
Suma variaza, nu e mereu 100 lei. Poate fi 150 lei, 200 lei sau chiar 1 leu. Am un pariu pus pe tema asta, il castig daca gasesc raspunsul.
Buna ziua,
la magazinul de langa mine, se intampla sa mergi sa cumperi o paine care costa 1 leu. Achiti fix 1 leu, dar cand te uiti pe bon observi scris "Suma incasata: 100 lei, Cost produs: 1 leu, Rest: 99 lei".
Dau o bere celui care gaseste o explicatie logica.
multumesc pentru raspuns.

Nu sunt membru al niciunei asociatii de proiectanti, iar tipul are firma, e platitor de TVA. Diploma de inginer constructor (civile) imi da dreptul de a proiecta structuri cu pana la 8 etaje, cel putin asa am eu senzatia.
Am citit art. 7 pct. 2.1 Cod fiscal si nu cred ca ma incadrez. Lucrez la mine acasa si nu am niciun program. Singura constrangere este ca trebuie sa termin cele 50 de proiecte in termen de 2 luni.
Cred ca m-ar avantaja o conventie civila ( revin cu intrebarea daca este posibila ) , pentru ca nu implica alergatura din partea mea pe la institutiile statului. Daca totusi PFA-ul este solutia cea mai buna, as vrea sa-mi spuneti daca in cazul in care nu am incasari, sunt obligat la plata vreunei taxe?

Buna ziua,
am fost contactat de un tip care mi-a propus sa ma subcontracteze pentru un proiect. E vorba despre proiectarea unor structuri, ( aprox 50 ). Am calitatea de a semna aceste proiecte ( sunt inginer constructor), iar tipul vrea sa incheiem un contract, pentru ca raspunderea sa fie a mea. Preconizez ca activitatea asta se va intinde pe maxim 2 luni.

1. Conventia civila ( contrac de colaborare cu persoana fizica neautorizata) este o solutie? Daca da, imi puteti da cateva detalii ( unde trebuie incheiata; in caz de neplata, cum dovedesc asta? )
2. Stiu ca o solutie ar fi inviintarea unui PFA, si realizarea unui contract de colaborare. Fiind vorba despre o perioada atat de scurta in care voi avea activitate, m-ar interesa sa stiu: daca dupa cele 2 luni, nu voi mai avea incasari, va trebui sa platesc vreo taxa? Daca raspunsul este da, spuneti-mi si cat costa si ce presupune inchiderea unui PFA.

Va multumesc!
Buna ziua,
sunt proaspat absolvent al unei facultati tehnice si in incercarea de a-mi gasi ceva de facut am intalnit un domn care mi-a propus sa lucrez pentru firma lui ( firma mica, cu sediu in aparatamentul lui, si maxim un angajat in afara de el). Initial am gandit o forma de plata "la negru", dar pentru ca mi-a zis din start ca prima transa de bani o sa o primesc abia peste 35zile, am vrut sa stiu ca nu lucrez degeaba.
Voi lucra aproximativ 2 luni. Serviciile prestate sunt de proiectare civila.

1. Contractul de colaborare ca persoana fizica neautorizata este o varianta? Daca da, as vrea cateva detalii / link-uri unde sa ma documentez.
2. Care este forma legala care implica cele mai mici costuri din partea mea, forma in care imi pot desfasura activitatea?

Va multumesc!