avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Spala bani, dar cum?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Spala bani, dar cum?

Buna ziua,
la magazinul de langa mine, se intampla sa mergi sa cumperi o paine care costa 1 leu. Achiti fix 1 leu, dar cand te uiti pe bon observi scris "Suma incasata: 100 lei, Cost produs: 1 leu, Rest: 99 lei".
Dau o bere celui care gaseste o explicatie logica.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:42, 11 Noiembrie 2013
Este setata casa de marcat pe incasare implicit 100 lei.Nu vad nicio spalare de bani aici.Daca ar fi fost cost produs 0.50 lei atunci da,se putea vorbi de asa ceva.Ar trebui sa introduca valoarea bancnotelor sau monedelor ceea ce ar ingreuna procesul vanzarii si atunci au gasit aceasta metoda.
Memoria fiscala se incarca doar cu costul produsului vandut nu cu restul ce apare pe bon.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Suma variaza, nu e mereu 100 lei. Poate fi 150 lei, 200 lei sau chiar 1 leu. Am un pariu pus pe tema asta, il castig daca gasesc raspunsul.
Nu e vb de spalare de bani. Tasteaza cat tasteaza, o suma oarecare sa i se deschida sertarul de la casa. nu conteaza cat da clientul, vanzatorul da bon pe 1 leu cat costa painea sau ce ia si casa afiseaza cat ar trebui sa ii dea rest.
Partea mai proasta pt vanzator e ca poate da de un client care sa ii si pretinda restul pe care il afiseaza casa.
A tastat 200 ca a incasat, ia si da rest 199 de lei !
( cum nu exista bancnota de 150, ar fi aiurea sa tasteze 150 pt o cumparatura de sub 100 )

Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila la panificatie Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Lucrez la o firma care are ca obiect de activitate fabricarea painii si a produselor de patiserie.As avea nevoie de o monografie completa pentru a nu se ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal marcat ca fiind incasat numerar, dar care a fost incasat prin pos (cu card-ul) Tamara1987 Tamara1987 Buna, Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns asupra urmatoarei chestiuni:- am tastat pe casa de marcat un bon fiscal ca fiind incasat numerar, ... (vezi toată discuția)
Contabilitate brutarie ela1987 ela1987 Buna ziua. Am urmatoarea problema: in cazul unei brutarii care primeste grau de la persoane fizice m-am gandit sa procedez in felul urmator: -Primire grau pe ... (vezi toată discuția)