avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate georgelex1978

Activitate georgelex1978

Buna ziua.
Mai este valabila regula conform careia administratorul poate semna bilantul unei societati daca are studii superioare economice, societatea are CA sub 50.000 euro si nu are salariati asa cum era specificat in Legea 420/2004 si OMEF 2374/2007?
Buna ziua.
Din ce stiu eu pentru casele noi trebuie predate si o serie de planuri/proiecte cum ar fi : proiect sanitar, electric, de structura, cartea tehnica etc. Ma puteti ajuta cu o lege in care se specifica exact toate documente pe care cumparatorul trebuie sa le primeasca?
Buna ziua. Am cumparat o casa pe un drum de servitute unde sunt case insiruite, duplexuri, case individual, dar si 3 scari de bloc. Toti proprietarii au cota indiviza pe drumul de servitute, pe acesta se vor monta si niste stalpi de lumina. Cele 3 scari de bloc si duplexurile au in comun si contorul de apa. Sunt discutii ca la intrarea pe drum sa se monteze o poarta. Din diverse discutii reiese ca daca blocul si duplexurile au contor comun de apa trebuie sa fie in aceeasi asociatie pentru acest lucru.
Intrebarea este: toti proprietarii sunt obligati sa adere la asociatia blocului pentru partile comune ( strada, iluminatul si eventuala poarta + acel contor de apa )? Sau se face o asociatie pe bloc si una cu toti proprietarii? Sau poate exista si alta varianta in afara celor 2 enuntate mai sus.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu o informatie: doresc sa vand un imobil detinut de persoana fizica, dar vreau sa iau banii cash. Suma este de 40000 euro. Este vre-o lege care sa imi interzica acest lucru?
buna ziua.
M-ar interesa si pe mine un model de cerere de reexaminare catre OCPI, deoarece sunt in aceeasi situatie si nu vreau sa platesc acel impozit care nu imi apartine.
va multumesc anticipat
Buna ziua.
Am urmatoarea speta: am facut cerere de inscriere PROVIZORIE in cartea funciara pentru un imobil adjudecat la licitatie in dec 2014. Aceasta cerere a fost respinsa din cauza lipsei chitantei cu impozitul pe venit achitat. Am fost si la ANAF si am facut si acolo o cerere pentru stabilirea impozitului pe venit. Am revenit la ANCPI cu o cerere de completare...A fost si aceasta respinsa pentru acelasi motiv.
Stiu ca in noiembrie 2014 CCR a dat o hotarare cu privire la neconstitutionalitatea acestui impozit care ar trebui platit de adjudecatar.
Intrebarile mele ar fi:
1. ce cale ar mai exista pana la darea in judecata a registratorului pt abuz in serviciu si a institutiei?
2. hotararea CCR a fost publicata in MO?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si daca aveti neclaritati va stau la dispozitie.