avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari doar pentru drum de servictute
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari doar pentru drum de servictute

Buna ziua. Am cumparat o casa pe un drum de servitute unde sunt case insiruite, duplexuri, case individual, dar si 3 scari de bloc. Toti proprietarii au cota indiviza pe drumul de servitute, pe acesta se vor monta si niste stalpi de lumina. Cele 3 scari de bloc si duplexurile au in comun si contorul de apa. Sunt discutii ca la intrarea pe drum sa se monteze o poarta. Din diverse discutii reiese ca daca blocul si duplexurile au contor comun de apa trebuie sa fie in aceeasi asociatie pentru acest lucru.
Intrebarea este: toti proprietarii sunt obligati sa adere la asociatia blocului pentru partile comune ( strada, iluminatul si eventuala poarta + acel contor de apa )? Sau se face o asociatie pe bloc si una cu toti proprietarii? Sau poate exista si alta varianta in afara celor 2 enuntate mai sus.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 09:57, 12 Septembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua, ce raspuns ati primit aici? Intr-o situatie similara ma aflu si eu.
sunt si alte forme de asociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari aferenta celor care detin cote din drum de servitute andreibkn andreibkn Buna ziua, detin un apartament construit intr-un imobil (care nu are asociatie de proprietari) aflat pe un drum de servitute (implicit, detin si cota parte din ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari contor comun 2 scari mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca cumva este ilegal sa faci asociatie de proprietari pe un singur tronson dintr0un bloc cu 5 tronsoane. Adica blocul ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari abuziva VLADTANASIE VLADTANASIE Buna ziua, Lângă casa mea este o asociatie de proprietari constituita din 4 duplexuri, deci 8 familii. Terenul pe care este construită casa mea este ... (vezi toată discuția)