avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de Proprietari contor comun 2 scari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de Proprietari contor comun 2 scari

Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca cumva este ilegal sa faci asociatie de proprietari pe un singur tronson dintr0un bloc cu 5 tronsoane. Adica blocul are 5 scari, toti o asociatie de LOCATARI. Prima scara si-a facut asociatie de Proprietari si si-au tras apa separat. Noi scara 3 avem contor comun la apa cu scara 2 si dorim sa ne infiintam Asociatie de Proprietari doar pe scara noastra. Se poate inainte de a ne trage apa separat sau este ilegal? Mai putem functiona pe acelasi conton pana strangem banii sa ne separam?
Cel mai recent răspuns: dan_crihan , utilizator 21:48, 12 Aprilie 2017
da, puteti sa va constituiti ca asociatie separata.
Legea 230/2007 Art. 5
(1) Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri. Acordul se consemneaza intr-un tabel nominal, anexa la acordul de asociere .
(2) In cladirile de locuinte cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson ori scara in parte numai in conditiile in care nu exista o proprietate comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor care nu poate fi delimitata.
(3) Daca este cazul, asociatiile de proprietari infiintate pe scari sau tronsoane de cladire isi reglementeaza intre ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora, printr-o anexa la acordul de asociere .
Dar contorul nu este proprietate comuna ? Sau iluminatorul care leaga scarile ?
Contorul este proprietatea furnizorului. Acum depinde pe ce scara este contractul, daca aveti restanta la furnizor si cum impartiti apa pe scari pana va separati . Iluminatorul nu este relevant in separare.
Contorul este la scara 2 . Factura se emite pe Asociatia de locatari insemnand scarile 2 si 3, Presedintele actual nu eeaste de acord cu separararea si spune ca ne da in judecata ca avem parti comune adica acest contor. Domnul este presedinte la 4 scari acum si dorim sa dispara de la scara 3
Puteti functiona ca asociatie pe doua scari, chiar daca aveti bransament si contor unic pentru apa.
Se rezolva foarte simplu, prin montarea unui contor pasant AR , de catre firma autorizata ANRE.
In ziua cand furnizorul de apa citeste consumul la contorul de bransament, (de regula anunta data citirii urmatoare in factura precedenta) cititi si consumul la contorul pasant de scara si prin diferenta se determina cat se poate de corect consumurile de apa rece aferente celor doua scari.
Aceasta situatie este si in blocul meu, cand consumul era pe doa scari si am luat masura montarii unui contor pasant la intrarea in scara a doua dupa bransament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere personalitate juridica pentru un tronson dintr-un bloc cu 3 tronsoane care nu are incheiere judecatoreasca adrianamiut adrianamiut Un tronson din blocul cu 3 tronsoane cu utilitati independente, cu exceptia caminului de apa, doreste sa se separe de celelalte 2 din motive obiective ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc intr-un complex de 2 blocuri si nu avem asociatie ... MihaelaElenaD22 MihaelaElenaD22 Buna ziua! Locuiesc intr-un complex de 2 blocuri si nu avem asociatie de proprietari iar \"intretinerea\" este stransa de un vecin care ii tine evidenta pe un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am și eu o intrebare.acum patru ani ne-am transformat ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum patru ani ne-am transformat din asociație de locatari în asociație de proprietari.Blocul este format din 4 scari.Pina ... (vezi toată discuția)