avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obtinere personalitate juridica pentru un tronson ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obtinere personalitate juridica pentru un tronson dintr-un bloc cu 3 tronsoane care nu are incheiere judecatoreasca

Un tronson din blocul cu 3 tronsoane cu utilitati independente, cu exceptia caminului de apa, doreste sa se separe de celelalte 2 din motive obiective financiare; blocul in acest moment fcontinnd 3 tronsoane nu are incheiere judecatoreasca si dorim sa stim cum trebuie sa procedam si daca avem nevoie de aprobare de la cineva, si anume de la cine.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:47, 25 Iulie 2013
Conform Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, va puteti infiinta o asociatie de proprietari pe tronsonul dv. fara a cere acceptul cuiva.
Va dau un ghid orientativ despre cum trebuie sa procedati.

Un singur lucru trebuie sa va spun in legatura cu utilitatea "apa rece" pentru care aveti un contor de bransament comun cu celelalte tronsoane (scari probabil). La furnizor va trebui sa aveti un contract comun si sa faceti un protocol de masurare de consum. Astfel va trebui sa va montati un contor pasant pe conducta comuna pentru masurarea consumului tronsonului dv. si pe care sa-l scadeti din factura comuna.
Daca sunteti mai fermi si puteti financiar sa va montati un contor de bransament separat, cu atat mai bine.

www.avocatnet.ro/content/con...

Ca sa va apara textul, miscati de scollerul ferestrei de afisare de la acest link.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari contor comun 2 scari mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca cumva este ilegal sa faci asociatie de proprietari pe un singur tronson dintr0un bloc cu 5 tronsoane. Adica blocul ... (vezi toată discuția)
Debransare apa nova goby goby Suntem un bloc cu doua scari: scara 1 si scara 2.Ambele scari suntem constituite separat in asociatii de proprietari.Fiecare scara avem personalitate juridica ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)