avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DEBRANSARE APA NOVA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DEBRANSARE APA NOVA

Suntem un bloc cu doua scari: scara 1 si scara 2.Ambele scari suntem constituite separat in asociatii de proprietari.Fiecare scara avem personalitate juridica separta.Totusi avem in comun un singur camin in care se gaseste contorul general de masurare a apei reci.Deci din acest camin porneste alimentarea cu apa rece catre cele doua scari.Pentru ca sunt discutii privind consumul de metri cubi, noi scara 1 vrem sa ne separam de scara 2.Mentionez ca acest camin se afla in apropierea scarii 2.Scara 2 NU VREA SA PARTICIPE la costul debransarii spunand ca factura este pe adresa lor si ca le apartine acest camin + contorul general, si nici nu vor sa ia in considerare contorul pasant pe care noi l-am montat la subsol.Intrebare: eu cosider ca suntem ca intr-un mariaj si avem ceva impreuna iar in urma " divortului" se face partaj si fiecare trebuie sa beneficieze de cota parte din bunuri.Noua ni se pare corect sa participe si scara 2 la costurile debransarii macar cu 35-40%, pentru ca nu ei au construit acest camin ci APA NOVA care are rolul sa distribuie apa catre cele doua scari. Ce sfat imi puteti da ,pentru ca este absolut necesara debransarea. Cum sa procedam?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 17:31, 6 Septembrie 2012
Sunt de parere ca este corect ce spuneti, dar daca ei nu vor, aveti doua cai:
- va montati bransament separat, suportand toate costurile lucrarii;
- ii actionati in judecata, dupa ce efectuati lucrarea, si cereti impartirea cheltuielilor.

Nu ati mentionat, la momentul in care Apa Nova v-a montat caminul, daca erati constituiti intro singura asociatie sau doua.
In prima varianta furnizorul a procedat corect conform reglementarilor in vigoare.
In varianta a doua solicitati sa vedeti daca sunteti prinsi in proiectul de racordare gratis.
In situatia in care v-ati separat ulterior racordari initiale la reteaua de apa, cine solicita separarea, acela plateste toata actiunea, furnizorul doar avizeaza si executa bransarea.
In momemtul in care APA NOVA ne-a montat caminul eram constituiti intr-o singura asociatie de locatari care cuprindea cele doua scari.Am facut adresa catre APA NOVA vis-a-vis de proiectul de racordare gratis si am primit raspuns ca numai pentru imobile separate se aplica acest proiect, noi suntem considerati un singur imobil cu 2 scari.Suntem constientii ca NU APA NOVA trebuie sa plateasca spararea ci NOI cele doua asociatii.Dar cum?Una vrea debransare ,iar cealalta se complace IN SITUATIA CONSUMULUI EXAGERAT DE METRI CUBI, probabil are interes, ca buba e la ei.Cum sa-i convingem ca si ei trebuie sa participe cu cota parte la costurile debransarii, atata timp cat caminul initial este al APA NOVA, NICI AL LOR SI NICI AL NOSTRU.Care este calea cea mai buna de separare cu costuri comune?
Contorul de bransament este al Apa Nova. Conducta ce iese din acest contor catre bloc este a asociatiei.
Depinde cand ati facut cererea catre AN si cum ati argumentat.
Acum sunteti in situatia de a fi diferiti de cei de la scara cealalta pentru ca sunteti asociatie diferita, cu cod CIF diferit, deci cu posibilitate de facturare perfect posibila.

Apa Nova nu face lucrari de bransare gratuite la blocurile care sunt deja bransate, dar la solicitarea utilizatorilor, poate face lucrarea contra-cost pentru o separare de consum.
Acum, judecand drept, interesul este al dv., proprietarilor de la scara dv. Pe ceilalti nu-i intereseaza problema. Ei au bransament.

Puteti incerca prin discutii amiabile, dar puteti incerca si in justitie dupa ce v-ati facut lucrarea, ca sa aveti ce arata ceva concret. Am indoieli ca vi se va da dreptate, dar puteti incerca.

Calea cea mai sigura ca sa scapati de problemele curente este sa faceti la AN o noua cerere de lucrare de bransare pe care sa o achitati integral.....si apoi mai vedeti ce faceti, daca mai e cazul sa ajungeti si in instanta.
Din punc de vedere legal, Apa Nova si-a onorat obligatia de racordare a blocului la reteaua de apa, asta in varianta in care ati mentionat ca initial ati fost o singura asociatie.
Ulterior, din diverse motive, cine cere separare acela suporta toata actiunea.
Umblatul prin instanta nu face decat sa creasca pretul acestei actiuni, pret care va fi suportat doar de locatarii din noua asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie intre asociatii de proprietari goby goby Buna ziua! Suntem un bloc cu doua scari: sc 1 si sc 2. Fiecare scara avem personalitate juridica , constituiti in Asociatii de proprietari separat. Avem comun ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata la debransarea vecinilor? mada_dima mada_dima Imobilul in care locuiesc este un bloc cu 6 scari, doua cate doua reprezentand cate o asociatie de proprietari. Scarile CD si EF sunt in prezent bransate la un ... (vezi toată discuția)
Racord separat apa nova andreeamira andreeamira Va scriu in speranta ca ne-ati putea ajuta cu un sfat in privinta problemei cu care ne confruntam. Situatia sta in felul urmator: eu si sotul meu locuim ... (vezi toată discuția)