Clauze abuzive la Apa Nova. Intrebare- ce se poate face daca Apa Nova se prevaleaza de un HCG al Mun Bucuresti pentru a factura abuziv apa pluviala la o proprietate nelocuita si neracordata la canalizare, cu teren ocuat majoritar de vegetatie, ei motivand ca daca plou, apa meteorica junge in canalizare la ei, lucru neadevarat. Asa Apa Nova percepe abuziv bani necuveniti de la toi proprietarii ce au case si /sau terenuri in oras.Sunt sume mici care prin acumulare in ani sunt de luat in seama si la multi utilizatori....
Iata situatia concreta-si raspunsul de la Apa Nova la sesizarea ca la locatia respectiva nu se locuieste si ca apa de poaie si asa deficitara este absorbita 100% de pamant si vegetatie ca urmare a deficitului hodric. Exista un recipient canal prevazut cu capac, cu 20 cm deasupra solului care fizic vorbind Nu poate capta nici o apa decat daca ar fi inundatii de 50 cmde la cota zero...
Inserez raspunsul APA Nova- ”Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare al Municipiului București, aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București numărul 820/2018, care la art. 74, alin. (d) prevede: „apa meteorică preluată de canalizare se stabilește în funcție de suprafețele deținute, construite și neconstruite, declarate de utilizator și de cantitățile specifice (operatori economici, domeniul public, utilizatori casnici și asociații de proprietari/locatari).
Facturarea serviciului de canalizare a apei meteorice nu este condiționată de existența unei rețele de canalizare care să preia această apă. Pământul are o capacitate limitată de preluare a apei, atingând la un moment dat gradul de saturație. În aceste condiții, suprafața constituie un receptor, precipitațiile fiind dirijate către canalizarea publică. ”
Ce se poate face in acesta situatie clara de abuz sustinut de consiliul local? Multi proprietari se plang de acest aspect insa nu se face nimic in corectarea acestui fapt. E normal sa se plateasca apa drenata de pe acoperisuri cu sistem pluvial conectat la canalizare si de pe suprafete betonate, in rest sunt bani luati degeaba....Asa primesc bani mocca companiile de la noi.Daca se consulta harta pluviometrica de exemplu pe anul trecut se vede clar cum Bucursetiul se situeaza in zona cu deficit hidric, asadar cum poate factura Apa Nova ceva inexistent, adica acea asa zisa apa in exces?!
Pe cand facturarea aerului inspirat/expirat???
Buna ziua. Referitor la posibilitatea femeilor de a ramana in activitate pana la 65 de ani dupa indeplinirea varstei de pensionare, intrebarea mea este daca este conditionata de o cerere si aprobare anuala din partea sefului departamentului. Ce se intampla daca angajatorul se opune prelungirii activitatii sau nu-i aproba cererea de ramanere in activitate?
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsuri. Inteleg dupa unele pareri ca au tot dreptul sa faca ce vor in parcarea lor mai presus de lege, dupa alte opinii ca e ilegal...Pe acelasi principiu daca vine cineva la mine in curte sau casa si nu imi convine ceva la el, ii confisc un obiect, apoi ii cer taxa de rascumparare! In cazul asta nu se aplica legea?!
Am facut plangere la politie imediat,( chiar m-am simtit real abuzata) fara nici un rezultat insa, desi la inceput mi-au dat dreptate prezentand circumstantele intamplarii, Ulterior, mi-au raspuns ca e proprietate privata si ca pot face ce vor la ei, chiar daca nu si-au informat sau atentionat clientii corespunzator! Deci fiti pe faza cand mergeti la cumparaturi: cititi toate anunturile de pe stalpi si pereti chiar inainte de a parca masina!
Firma de paza nu atentioneaza, ci doar urmareste, vaneaza si taxeaza, asta e activitatea ei, nu de ordine reala.... Pe procesul verbal emis dupa terminarea programului firmei de paza( sambata dupa 17.30) scrie taxa deblocare roti pe motiv ca masina bloca accesul- fapt neadevarat, nu bloca nimic, locul este lat de 20 m( asa cum nu blocau nici masinile din fata mea care au scapat de lupi fara nici o sanctiune fizica sau pecuniara!
Pe procesul verbal am scris ca eu contest taxa si ceea ce au facut, insa ei nu si-au pastrat o copie, mi-au emis bon si au luat banii si afacerea pentru ei s-a incheiat si obiectivul a fost atins!
Tocmai be baza a ceea ce s-a spus in forum, probabil cei care au patit la fel ca mine, desi revoltati, nu au facut nimic si s-au resemnat. Pe principiul acesta , ar trebui blocate multe masini care parcheaza la supermarketuri chiar timp scurt in locuri nemarcate si pe domeniul public pe sosea si trotuare in locuri care nu sunt semnalizate corespunzator! Lucru total ilegal!Cel mult politia le poate amenda! Daca mergeti acum la Lidl din Bucurestii Noi, pot paria ca sunt si acum masini in aceeasi pozitie, eu urmarind ce se intampla, am facut si poze! Practic firma actioneaza la plesneala sau cand i se pare cineva bun de taxat!Pe altii ii iarta sau nu se obosesc sa vina...deci activitatea lor este aleatorie!Si nu rezolva situatia de fapt!
Scuze, cred ca nu s a inteles . Oricum merci de lectiie de comportament si buna crestere!. Am fost la cumparaturi,si am stat pana in 20 min. Nu a fost nimic necivilizat, am parcat dupa alte 3 masini paralel cu magazinul intr un loc unde de la inceput,parcau masini. Nu era marcat, insa tot timpul se parca acolo. Nici nu am realizat ca e vreo problema, afisele nu se vad, regulamentul lor e departe si scris mic. In loc sa fiu atentionata cum era normal, am fost lasata sa parchez, filata, ceilalti au plecat dinaintea mea si, dupa ce mi am facut cumparaturile m am trezit cu masina in imposibilitate de folosire, adica o forma de tulburare de posesie pentru un aspect minor. Nu deranja pe mineni acolo si nu bloca nimic, doar ca era un pic mai umbra. Adica, te invit si cumpara de la noi, insa inainte ai grija sa citesti toate tablitele de pe stalpi si perete pentru a cunoaste regulile noastre ca altfel daca nu esti in tema te las sa parchezi si apoi te jecmanesc! Asa au patit mai multi care nu au apucat sa citeasca ce au afisat pe,stalpi. Chiar si asa asta nu justifica abuzurile sau codul civil nu se aplica si pe proprietatea lo?! Orucum in continua sa se parcheaza acolo si mau pica cate o victima, ca dovada ca oamenii nu cad si nu citesc Regulamentul lor!
Ce demersuri se pot face contra blocarii abuzive a rotilor la supermarket dupa 10 min de petrecut la cumparaturi? Am parcat unde parcau de obicei alte masini fara sa vad nici o avertizare. Nu deranjam pe nimeni, nu blocam nimic. Efectiv am fost lasata ca si altii sa parchez apoi vânată de agentii unei firme angajate de Lidl chipurile sa faca ordine. in realitate nu fac nimic decat ca vaneaza fraieri care nu observa panourile mici scrise tern, nelizibil.
Politia la sesizarea scrisă a raspuns in ciuda dovezilor edificatoare pentru abuz, poze, bon, chitanta, ca pot face ce vor in parcarea lor, sa mi se blocheze masina, desi nu am facut nimic cu rea intentie si niciun prejudiciu. Sub obladuirea supermarketului si cu acordul politiei, firma de pază fileaza potentiale victime, le lasa sa parcheze, le blocheaza roata si ii taxeaza.
Pe mine m au taxat inafara orelor de program. Nu a contat nici asta. Mi se pare un abuz si o forma de haiducie, te las sa intri pe proprietatea mea, tu vii ca sa cumperi, eu te urmaresc sa gresesti, nu vezi sau nu stai sa citesti panourile, unde oricum nu e clar, apoi te blochez si taxez.
Au predilectie la femei singure si persoane mai in varsta urmarite pe camere. Asa s a nascut o noua sursa de venituri nemuncite pentru unii, taxarea celor grabiti si neatenti, nu conteaza ca stau putin si nu dersnjeaza pe nimeni, locul e lat si nici un semn de parcare sau stationare interzisa vizibil. Oricum zona e pliiina de masini si pica din cand in cand cate o victima!
Buna ziua. Am patit o situatie neplacutaca si multi alti cetateni din Romania. Mergan =d la Lidl sa mi fac zumparaturile pe fuga ca de obicei, am cazut prada unuor hoti sau haiduci angajati de Lidl sa taxeze fraieri care nu sunt atenti si parcheaza intr-o zona pana unde mai ieri parca toata lumea- paralel cu magazinul ( e mai umbra) , La Lidl Bucurestii noi,azi la 17.30 grabita sa cumpar ceva am parcat dupa alte 3-4 masini, paralel cu magazinul nederanjand cu nimic. eDupa 10 min am fost urmarita pe video de firma de jecmanitori, ceilalti ce au parcat au apucat sa pleca si mie ca o fraiera mi-au blocat rotile. la iesire ma asteptau smecherii de la firma Fire Rescue SRL ( ce o fi avand asta cu parcarea) care total ilegal si abuziv dupa ce au blocat roata mi-au pretins suma de 100 de lei pentru deblocare. Am iincercat sa contest cu argumente ca nu e legal, am fost sa discut cu sefa magazinului fara succes, am cerut inregistrarea video care sa arate momentul intrarii in parcare, al blocarii fara rezultata. Am cerut proces verbal si chitanta si am platit ca m-au amenintat ca altfel trebui sa merg la sediul din Popesti Leordeni al firmei pentru deblocare. Mentionez ca pe peretele magazinului am vazut ulterior o mica placheta scrisa ne izibil de la distanta alb pe negru cu ca suntem rugati sa nu parcam, fara sa se precizeze amenda sau sactiunile. Respectivii nu avertizau inainte ci doar urmareau camera si stateau la panda sa mai pice un fraier. Dupa cve m=au taxat, au plecat ca si-au facut norma.Am sunat la politie si mi-au dat dreptate si au zis sa merg sa depun plangere ca nu sunt singura.
Pe unde am intrat eu in parcare nu era nici un panou care avertiza conditiile de parcare asadar nu aveam cum stii ca au insttituit noi reguli. Oricum blocarea si amenda sunt ilegale, insa ca sa pot pleca am fost constransa sa platesc. Si mai ciudat ca mi-au emis doua procese verbale cu nr. diferit (ca si cum m-au taxat de 2 ori )in care m-au lasat sa scriu ce contest fara ca ei sa-si tina un exemplar. Am rugat ca sefa de magazin sa semneze de luat la cunostinta pentru situatia creatasi a refuzat. S- a intamplat azi 13.07 ora 17.40. Solicit sprijin juridic. E vremea ca in tara asta sa fie limitate abuzurile. Este un fel de haiducism la limita legii tolerat pentru o firma care incaseaza bani fara munca pe spinarea oamenilor naivi. Daca cineva a patit in mod similar, ar merita sa ne unim sa i dam in judecata. Am vazut spete similare care au castigat. Consider ca banii pot fi utilizatipentru cauze mai bune decat alimentarea acestor hoti la drumul mare!Merita stopat acest abuz cum a fost si cel cu blocarea rotilor si plata sumei de 700 de lei..
M-am documentat doar ce reprezinta "serviciile bancare" si nu se spune nicaeri de emiderea de acorduri, avize, etc care sa fie taxate....Acestea sunt obligatorii si conexe serviciilor financiare cum este Creditarea!
Buan ziua, Multumesc pentru raspuns. In concluzie, trebuie sa pierzi timp si bani ca sa te opui pretentiilor bancilor... problema e ca emiterea unui aviz sau acord din partea bancilor nu reprezinta un SERVICIU as cum pretind ei. Banicle sunt institutii financiare care furnizeaza clientilor sai (persoane fizice si juridice) urmatoarele tipuri de servicii:
1. Deschiderea de conturi bancare
2. Credite
3. Servicii privind transferul fondurilor
4. Schimb valutar
5. Cecurile de calatorie
6. Plati privind derularea cheltuielilor guvernamentale
7. Incasarea taxelor si amenzilor
8. Constituirea de garantii bancare
9. Seifuri, casete pentru pastrarea valorilor
10. Private banking - consiliere financiara personalizata si administrare a banilor clientilor cu venituri mari sau care detin active lichide insemnate, precum si tranzactii personale prompte, in conditii de maxima confidentialitate.
11. Cumpararea si vanzarea actiunilor
Deci nu se spune nimic de avize, acorduri si altele de acest gen care nu intra in mod evident in obiectul de activitate al bancii ci sunt conexe si obligatorii serviciilor de baza prestate. Asadar o sa cer sa-mi defineasca clar pentru ce vor sa ma taxeze: pentru ca imi dau un acord formal si pun o stampila ...pentru a-mi putea exercita un drept consfintit prin lege, in conditiile in care banca nu a fost si nu va fi deloc lezata!
Functionara de la banca mi-a spus ad literam: comision de analiza a dosarului...!Care a fost de altel super analizat, valoarea mobilului depasit de 7 ori valoarea imprumutului!
Multumesc pentru raspuns. Atunci ce sa mai cred, daca iau in considerare raspunsul anterior?! Totusi din partea bancii nu e un "serviciu" prestat, ( oricum dosarul a fosta analizat la cordarea initiala a creditului) ci i se cere avizul pentru schimbarea partiala a detinatorului patrimoniului ( in totalitate la imprumutat) si nu a bunurilor ipotecate sau conditiilor creditarii... Pentru a-mi exercita un drept consfintit de lege am nevoie de aprobarea bancii , insa sa ma mai si taxeze gras pentru asta, e corect?!Banca nu e afectata in nici un fel...Pentru 500 de lei unii muncesc 2 saptamani....
Buna ziua, Multumesc de raspuns. Fara sa am studii juridice, asa am considerat si eu, un abuz!Imi baga mana in buzunar pentru o saaa zisa analiza si se amesteca in viata mea privata!
Mi-au dat raspuns in scris cu conditiile lor, inas eu avand alte probleme mai grave si vrand sa analizez bine situatia, NU AM SEMNAT NIMIC!Su nu m-am grabit sa platesc"comisionul lor de analiza a dosarului". Doar nu aplic pentru un credit de novo!
Cui ma pot adresa sa reclam banca? ANPC? Mi se pare bataie de joc sa platesc bancii cateva sute bune de lei( milioane vechi) sa imi aprobe pentru un dept al meu, in conditiile in care nu doresc sa schimb nimic in contract si NU AM FOST NICIODATA RESTANTI la ei! Ce ma sfatuiti?
probabil mai sunt si altii in situatii similare....