avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Referitor la posibilitatea femeilor de a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Referitor la posibilitatea femeilor de a ramana in ...

Buna ziua. Referitor la posibilitatea femeilor de a ramana in activitate pana la 65 de ani dupa indeplinirea varstei de pensionare, intrebarea mea este daca este conditionata de o cerere si aprobare anuala din partea sefului departamentului. Ce se intampla daca angajatorul se opune prelungirii activitatii sau nu-i aproba cererea de ramanere in activitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 26 Noiembrie 2020
Este conditionata de depunerea unei cererii formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul salariu cu pensie - angajat la societate privata aurorapetre aurorapetre Buna ziua, Conform Codului Muncii, articolul 53, aliniatul 4 (adaugat prin Legea 93/2019), « Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data ... (vezi toată discuția)
Inca o intrebare despre pensia limita varsta femei pana la 65 ani mihialescu mioara mihialescu mioara Inca o intrebare la problema pensionarii femei. Are obligativitate angajatorul sa aprobe cererea de continuare a activitatii pana la 65 de ani a femeii, avand ... (vezi toată discuția)
O salariata indeplineste curand conditiile de pensionare pentru ... dijmarescu dijmarescu O salariata indeplineste curand conditiile de pensionare pentru limita de varsta ( face 61 ani). Situatia 1: daca doreste continuarea activitatii pana ... (vezi toată discuția)