avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Activitate angy_neagu

Activitate angy_neagu

Mutumesc mult!

adriandimitriu a scris:

da, se numeste dare in plata, art. 1492 NCC

Bună ziua,
Se poate trece un teren pe numele nostru prin executor pentru daunele morale pe care trebuie sa ni le achite o persoana? Ca sa nu fie pus în vânzare acel teren și noi sa ne recuperam banii după vânzarea acestuia. Să îl luam noi ptr acele datorii. Mulțumesc mult!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Mergând cu sentința legalizată la un executor judecătoresc,persoana în măsură să pună în executare bunurile debitorului în măsură în care acestea exista.

Mulțumesc!

Mulțumesc!
Bună ziua. Va rog sa îmi răspundeți, dacă revin la munca cu 2 luni mai devreme ptr a beneficia de stimulentul de inserție, dar la programul de 2 ore și un salariu aproxinativ 600 lei brut, pot beneficia de stimulent? Știu ca pot beneficia dacă sunt la 2 ore, dar nu știu dacă are importanță salariul. Am mai auzit ca dacă ai salariul mic, deducerea este mai mare decât venitul și nu ma încadrez. Pana la urma nu orice venit din salarii e impozabil? Mulțumesc mult!
Cum pot recupera de la o persoana daunele morale și materiale în urma unui proces? Care sunt pașii? Se pune sechestru pe bunurile lui și după aceea cum pot fi ale mele acele bunuri?
Bună ziua. Va rog sa îmi răspundeți, dacă revin la munca cu 2 luni mai devreme ptr a beneficia de stimulentul de inserție, dar la programul de 2 ore și un salariu aproxinativ 600 lei brut, pot beneficia de stimulent? Știu ca pot beneficia dacă sunt la 2 ore, dar nu știu dacă are importanță salariul. Am mai auzit ca dacă ai salariul mic, deducerea este mai mare decât venitul și nu ma încadrez. Pana la urma nu orice venit din salarii e impozabil? Mulțumesc mult!
Buna ziua, cum pot face rost de un certificat de deces vechi al unei persoane care nu stim data decesului. Mentionez ca la primarie nu pot afla ca nu stiu data decesului, data nasterii, doar numele inainte de casatorie si dupa casatorie. La biserica cica a ars arhiva intr-un incediu, cruce nu exista. Este pus uzufruct viager pe o locuinta si nu putem scoate fara certificat de deces. In toate actele pe care le avem nu e trecut CNP sau alte date, doar nume atat. In afara de instanta cum as putea rezolva? Ma gandeam sa cer informatii la casa de pensii, dar tot asa fara cnp nu cred ca pot rezolva. Persoana a decedat prin anii 1940.
Multumesc!
Multumesc!

Daca el are venit, este pensionar, nu se ia in calcul ca nu are posibilitati, nu?

Adica trebuie sa achite ca sa poate iesi mai repede din puscarie?

Are 4 ani pedeapsa, pentru lovituri cauzatoare de moarte, a stat 3 luni in arest preventiv si diferenta pana la un an arest la domiciliu.

Lui ii se scade din pedeapsa ca are peste 60 de ani, doar daca face dovada ca si-a achitat datoriile. Altfel face puscarie pentru 3 ani, sau totusi ii se scade ca are peste 60 ani.

Multumesc de ajutor!
O persoana poate fi liberată conditionat daca nu si-a achitat daunele morale si materiale intr-un proces penal? Inculpatul are peste 60 de ani.
Total pedeapsa 4 ani, din care 1 an a stat arestat la domiciliu.
Multumesc|!

-editare text-