avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot recupera de la o persoana daunele morale și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot recupera de la o persoana daunele morale și materiale ...

Cum pot recupera de la o persoana daunele morale și materiale în urma unui proces? Care sunt pașii? Se pune sechestru pe bunurile lui și după aceea cum pot fi ale mele acele bunuri?
Cel mai recent răspuns: angy_neagu , utilizator 23:46, 6 August 2020
Mergând cu sentința legalizată la un executor judecătoresc,persoana în măsură să pună în executare bunurile debitorului în măsură în care acestea exista.
Mulțumesc!
Bună ziua,
Se poate trece un teren pe numele nostru prin executor pentru daunele morale pe care trebuie sa ni le achite o persoana? Ca sa nu fie pus în vânzare acel teren și noi sa ne recuperam banii după vânzarea acestuia. Să îl luam noi ptr acele datorii. Mulțumesc mult!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Mergând cu sentința legalizată la un executor judecătoresc,persoana în măsură să pună în executare bunurile debitorului în măsură în care acestea exista.

da, se numeste dare in plata, art. 1492 NCC
Mutumesc mult!

adriandimitriu a scris:

da, se numeste dare in plata, art. 1492 NCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita erikka erikka buna dimineata cum se procedeaza ptr o executare silita.Am fost parte vatamate intrun proces penal prin lege inculpatul este obligat sa-mi plateasca daune ... (vezi toată discuția)
Apartament exec. dida5801 dida5801 S-a vandut un apartament de catre un executor. Asociatia de proprietari a inscris privilegiu imobiliar la OCPI in luna iunie cu datoriile proprietarului pana ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sechestru masina vanduta tatiana28 tatiana28 Buna seara, Va rog sa imi spuneti ce credeti ca ar trebui facut in situatia urmatoare Executorul judecatoresc in scopul recuperarii creantei instituie ... (vezi toată discuția)