avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Activitate razvan_rzv

Activitate razvan_rzv

Depunere cereri/documente/probe la dosar in perioada de pronuntare

Daca o instanta a intrat in perioada de pronuntare si se afla in amanare
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi, se mai iau in calcul cereri/probe/informari depuse la dosar?
Va prezint urmatoarea situatie: Instanta a intrat in pronuntare in 21 ianuarie 2024, au fot pronuntari amanate succesiv pana in 16 aprilie 2024, dar in 27 martie 2024 intervenivit deja termenul de prescriptie penala. Fapta a fost unica, in 26 martie 2016. Am informat instanta in acest sens. Totusi in motivarea pe scurt de pe site s-a pronuntat condamnare cu suspendare si nu s-a luat act de termenul de prescriptie. Deci probele, cererile, informarile la dosar depuse dupa incheierea dezbaterilor nu se mai iau in calcul in etapa de fond si se pot depune doar in apel? Prescriptia e clara, deoarece in baza art 154 CP si art 5 CP am gasit numeroase sentinte pt acelasi cap de acuzare care s-au terminat cu incetarea procesului penal pe motiv de prescriptie.
Sunteti sigura ca acel concubin nu avea si acte civile cu ruda dumneavoastra care sa-i permita sa devina mostenitor legal ca vaduv? Altfel nu e se poate ca un concubin(a) sa aiba drept de proprietate de la un defunct, decat daca prin testament olograf in mod deosebit defunctul a decis ca aceea persoana sa devina mostenitor legal. Fara un document de mostenire/cumparare/testament care sa duca la emiterea unui certificat de mostenitor nu poti sa treci un imobil in rolul tau la organul fiscal.
Participare Nora la Succesiune dupa bunic?
Buna ziua. Vreau sa ma lamuriti daca puteti asupra urmatorului aspect. Din cod civil, art 1087 inteleg ca dupa un defunct ca urmasi pot sa fie mostenitori clasa 1 copiii si nepotii. Daca bunicul meu a decedat si are 2 copii (decedati si ei) iar eu cu verul meu primar (copilul unchiului) suntem mostenitori ca nepoti, mai e cazul ca mama mea (mostenitoare dupa tatal meu impreuna cu mine) casatorita cu tatal meu, dar care nu avea deschisa succesiune dupa bunicul sau participe la succesiune? Intreb acest lucru deoarece mama nu e in tara, iar eu si ea nu dorim sa deschidem succesiune de suplimentare dupa tata/sot, astfel incat sa renuntam prin declaratie si doar varul meu (copilul unchiului meu) sa ramana mostenitor dupa bunicul. Aceasta declaratie o dau doar eu ca mostenitor clasa 1 sau si mama mea in calitate de nora a bunicului. Eu inteleg din codul civil ca nora, chiar daca e sotie mostenitoare vaduva a tatalui, daca tatal meu e decedat si nu a apucat in timpul vietii sale sa deschisa succesiune dupa bunic, doar eu pot avea drept de succesiune dupa bunic pe linia tatalui meu. Multumesc de lamurire.
Răspuns la discuția Rovinieta (taxa despagubire)
Ai gasit raspunsul la intrebarea asta?