Buna ziua.
Am divorțat in urma ca câțiva ani amiabil. In decizie cuantumul pensiei alimentare s-a stabilit in suma fixa, ce reprezenta atunci 25% din veniturile nete de la acel moment (calculat pentru ambii părinți).
Între timp veniturile de ambele părți s-au modificat si evident am ajuns la discuții legate de modificarea acestei sume, însă exista cateva divergente de opinie. Dorința ambilor este de a ajunge la o concluzie amiabila fără a merge in instanța si chiar fără a modifica decizia notariala.
As avea doua întrebări pentru care va solicit ajutorul:
- Copilul sta la mine cate 2-4 zile pe saptamana, in medie 12 zile pe luna, ceea ce este putin peste 30%. Acest lucru poate fi luat in calcul ca participare la creșterea copilului?
- Ce fel de cheltuieli se pot considerente ca participare in natura? Haine, jucărie, vacante, activități? As prefera sa pot face mai multe cu / pentru copil, nu doar sa plătesc mai mult...
Sper ca am reusit sa fiu clar si va mulțumesc anticipat pentru ajutorul dumneavoastră.
Buna ziua,
Sunt casatorit de 4 ani si am impreuna cu sotia un copil de 3 ani.
Am ajuns in punctul in care am inceput sa cred ca relatia dintre mine si sotie este din ce in ce mai aproape de final.
Am discutat cu sotia si, verbal a fost de acord, sa imi iau o "vacanta" de o saptaman de ea, pentru a avea posibilitatea sa imi pun ordine in ganduri si pentru a stabili ce facem mai departe.
Prima in trebare ar fi daca aceasta despartire temporara poate avea implicatii pe termen lung in cazul in care ajungem la divort.
In cazul in care ajungem la divort eu doresc sa fie amiabil astfel incat tranzitia pentru noi si pentru copil sa fie cat mai lina iar pe viitor, atat cat va fi posibil, sa putem face amandoi parte din viata lui. Nu vreau sa fug de responsabilitatile financiare sau emotionale atat fata de copil cat si, in alte limite considerand divortul, de sotie.
Este ceva ce pot face pentru a ma putea proteja de sotie in cazul in care decizia de divort ii trezeste intentii mai "belicoase" cu privire la termenii de despartire?
Va multumesc
Imi dau seama ca mesajul initial nu include un aspect important.
Radet este obligat prin contract sa aiba IN FUNCTIUNE pompe de recirculare a apei in fiecare punct termic.
Bineinteles acest lucru nu se intampla in realitate mereu.
La aceasta observatie RADET motiveaza temperatura apei pe lipsa izolatiei in imobile si in plus faptul ca fiecare imobil trebuie sa aiba de asemenea o astfel de pompa de recirculare.
Intrebarea ar fi, in calitate de consumator, exista o modalitate legala de a refuza plata apei calde pana la repararea / punerea in fuctiune a acestei obligatii contractuale?
In plus se poate face un astfel de demers atat impotriva RADET cat si a Asociatiei de Locatari....separat evident?
Locuiesc in Bucuresti la etajul 9 al unui bolc.
Consumul mediu de apa calda este in jur de 10 mc pe luna insa aproape 50% din aceasta apa este rece.
Daca am nevoie sa zic de 5-6 ori pe zi (am un copil mic) de apa calda, de regula trebuie sa astept intre 10-20 de minute, inainte de fiecare utilizare, pentru ca apa calda sa devina calda.
Situatia asta apare la mai toti locatarii care stau mai sus de etajul 5, la ceilalt nu am reusit sa aflu, deci este practic generalizata.
In mod normal pentru aproape orice alt serviciu, neconform cu descrierea poti apela la OPC insa pentru apa calda, aka RADET, nu stiu incotro sa o apuc si de unde sa incep.
Ma puteti ajuta cu un sfat va rog?
Buna ziua,
Ieri, in timp ce ma aflam in masina impreuna cu alti trei colegi, am avut o altercatie in trafic cu un sofer care, incercand sa ocoleasca o coada destul de lunga si fiind deranjat de faptul ca nu l-am lasat sa treaca, mi-a taiat violent calea.
Ulterior am oprit in fata respectivului pentru a il confrunta, a nu se intelege aici violenta fizica. Domnul a ales sa ramana in masina de unde imi arata semne .... sa spunem indecente.
Intr-un moment de furie am lovit geamul masinii cu palma (fara a cauza daune...ar fi fost si greu de realizat asta) si, spre rusinea mea a urmat de un gest incalificabil de care imi este rusine pentru ca nu imi sta in fire si anume am scuipat pe geamul respectivei masini.
Soferul a sunat la 112, am vazut pe telefonul lui insa nu stiu daca su ce a discutat, iar initial am dorit sa astept sosirea unui echipaj de politie insa eram presat de timp si nu am am continuat drumul ocolind masina care incerca sa imi bareze calea.
Celalalt conducator a continuat sa ma urmareasca inca 5-10 minute, circulam cu 10-20 km/h nu vorbim de urmariri de genul celor din filme. La urmatoarea oprire a dorit sa imi comunice ca ma va da in judacata (pentru agresiune banuiesc), asta desi cei trei colegi care se aflrau cu mine in masina au fost marotri la manevrele agresive ale acestuia de unde a pornit totul.
Din punctul meu pentru acest incident amandoi conducatorii ne facem vinovati, pe rand, fiind o situatie de lose / lose care daca ar ajunge la autoritati ar rezulta in sanctiuni pentru amandoi.
Am sunat si eu la 112 imediat dupa aceea pentru a relata evenimentul, cei de acolo nu stiau ce ar putea ei sa faca. Ulterior am sunat si la Politia Rutiera unde am relatat din nou evenimentul, am spus ca nu doresc sa depun plangere si le-am dat datele mele de contact si numarul masinii in cazul in care vor primi o plangere de la celalalt conducator.
Incidentul este regretabil, mai ales pentru mine avand in vedere gestul golanesc la care m-am pretat, iar in urma lui nu au rezultat nici vatamari nici daune.
Imi puteti spune va rog daca amenintarea celuilalt conducator se poate concretiza sau este doar o amenintare la furie.
Va multumesc anticipat pentru raspuns si pentru timpul acordat.