avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibil divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibil divort cu minor

Buna ziua,

Sunt casatorit de 4 ani si am impreuna cu sotia un copil de 3 ani.

Am ajuns in punctul in care am inceput sa cred ca relatia dintre mine si sotie este din ce in ce mai aproape de final.
Am discutat cu sotia si, verbal a fost de acord, sa imi iau o "vacanta" de o saptaman de ea, pentru a avea posibilitatea sa imi pun ordine in ganduri si pentru a stabili ce facem mai departe.
Prima in trebare ar fi daca aceasta despartire temporara poate avea implicatii pe termen lung in cazul in care ajungem la divort.

In cazul in care ajungem la divort eu doresc sa fie amiabil astfel incat tranzitia pentru noi si pentru copil sa fie cat mai lina iar pe viitor, atat cat va fi posibil, sa putem face amandoi parte din viata lui. Nu vreau sa fug de responsabilitatile financiare sau emotionale atat fata de copil cat si, in alte limite considerand divortul, de sotie.
Este ceva ce pot face pentru a ma putea proteja de sotie in cazul in care decizia de divort ii trezeste intentii mai "belicoase" cu privire la termenii de despartire?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 20:34, 26 Decembrie 2013
Fiind implicate in aceasta relatie 2 persoane, e greu de stiut cum vor evolua lucrurile in viitor.

Teoretic o astfel de despartire nu ar avea de ce sa influenteze relatiile viitoare. Este intelept din partea dvs sa va doriti o solutionare amiabila a situatiei, fiind ideal pt cel mic sa pastrati relatia cu el si relatii normale si firesti cu mama lui.
Raspunzand strict intrebarii Dvs....faptul ca alegeti o perioada de o saptamana pt. a clarifica situatia dintre voi nu are ce urmari sa aiba mai ales daca si sotia a fost de acord cu aceasta "vacanta".
Bine ar fi ca dupa ce veti "cugeta" profund asupra casniciei dvs. sa luati decizia inteleapta.
Nu aveti nici o siguranta in ce priveste reactia sotiei cu privire la decizia ce o veti lua.
Cu stima,
av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrem să divorțăm la notar dar nu ne înțelegem asupra programului copilului (o săptămână la tata, una la mama). cum se poate stabili un program de vizită cu stabilitate pentru copil? adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, va rog sa m-a ajutați cu o lămurire la următoarele întrebări. Urmează sa divortez iar decizia comuna este sa facem acest lucru la notar. ... (vezi toată discuția)
Buna sotul vrea sa ne despartim dar nu prin divort fiecare sasi vada de viata lui Elena lenuta antonia Elena lenuta antonia Sotul vrea sa ne despartim dar fara divort eu va trebui sa plec de aici unde locuiesc .locuiesc cu mama lui(soacra)avem si un copil impreuna el este mai mult ... (vezi toată discuția)
Divorț amiabil la notar vs. divort amiabil în instanță lilianmarius lilianmarius Divorț amiabil la notar vs. Divort amiabil în instanță Bună ziua! Soția mea împreună cu care am un copil minor de 2 ani și 10 luni vrea sa ... (vezi toată discuția)