avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate rapanici

Activitate rapanici

Discuție SOMAJ
Buna ziua, Sunt salariat cu norma intreaga la o firma si am si un pfa activitate taxi. Ca sa pot beneficia de somaj ce venit se ia in calcul la pfa , venitul total sau venitul net?
Buna ziua, In ianuarie 2018 , am fost angajata din somaj cu norma intreaga.
Avand peste 50 ani , firma a beneficiat de unele facilitati . As dori sa stiu dupa cat timp pot beneficia din nou de somaj ?
Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cum procedez sa sterg penalitatile de la intretinere.
La data de 11.11.2009 am avut la intretinere o restanta de 3669.37
lei si o penalitate de 1600 lei. Am achitat suma de 3700 lei pentru intretinere pe data de 11.11.2009 diferenta de 30.63 lei ramanand in contul intretinerii.
In anul 2010 am depus la intretinere un dosar pentru stergerea penalitatilor conform legii 175/2010 .Din anul 2010 si pana in septembrie 2015 nu am figurat pe listele de intretinere cu penalitati, spunandu-mi-se de catre administrator si presedinte ca s-au sters ( o parte din listele de intretinere le am ) .In 2015 cand se schimba administratorul apar la intretinere cu o penalitate de 1711.08 lei , Diferenta de la 1600 lei si pana la 1711.08 lei este o penalitate pentru o lucrare pentru acoperisul blocului, plata care s-a facut in rate asa cum am fost anuntati de catre administrator si presedinte .In urma adresei facute catre asociatie vizavi de aceste penalitati mi se comunica ca penalitatile sunt mai vechi de 3 ani , sunt prescrise dar nu pot fi sterse din evidenta contabila.
Din anul 2009 si pana in prezent nu am nici o restanta la intretinere .
Mentionez ca pe data de 06.02.2019 am facut adresa catre compartiment ,,Asociatii de Propietari " al Primarieu , unde nu am primit nici un raspuns.
Multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca taxa pe muzica ambientala este obligatorie pentru pfa taxiuri si daca politia locala are obligatia de a da amenzi in baza carei legi ?
Buna ziua,

Sunt pfa, neplatitor de tva , activitate taximetrie, si as dori sa inchiriez un loc de parcare pentru practicarea activitatii intr-o locatie.Firma care inchiriaza locul , incheie un contract doar cu o singura firma.
As vrea sa stiu daca eu pot sa inchiriez acest loc pe pfa, si la randul meu sa dau celorlalti colegi ( sunt cam 10 persoane) factura si chitanta pentru locul respectiv, mai putin partea mea. Mentionez ca ceilalti colegi sunt si ei pfa sau s.c.
Buna ziua,
Sunt Pfa, cu activitate de taximetrie,neplatitor de tva.
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa dau unei persoane fizice factura si chitanta( fara bon fiscal)?.
Mentionez ca valoarea facturii ar fi mai mare decat cea a bonului fiscal.