avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate laurentiu972

Activitate laurentiu972

Salut, am platit in 2009 unui constructor mai multe lucrari efectuate pentru structura unei case. Am 8 chitante scrise de mana in care sunt trecute sumele si data la care au fost incheiate.
Il pot reclama acum la ANAF pentru ca nu mi-a emis factura si nu a inregistrat aceste sume in contabilitatea firmei? Se mai ia in considerare reclamatia sau exista vre-un termen de prescriere?
Multumesc.
Reformulez o intrebare:
Cum se poate incadra o casa executata cu structura de grinzi de lemn si pereti din OSB ?

(conform tabelului din art. 251 privind valorile impozabile / mp pentru suprafata desfasurata a cladirii)

===============================
(extras)
VALORILE IMPOZABILE
pe metru pătrat de suprafaţă construită desfăşurată la clădiri, în cazul persoanelor fizice
Art. 251 alin. (3)

A. Clădire cu cadre din beton armat sau cu pereţi exteriori
din cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în
urma unui tratament termic şi/sau chimic

B. Clădire cu pereţii exteriori din lemn, din piatră naturală,
din cărămidă nearsă, din vălătuci sau din orice alte
materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic
=================================
Materialul OSB este lemn? O cladire cu pereti de OSB se poate incadra la pct. B? Care este baza legala a incadrarii?

Multumesc anticipat
Buna ziua,

Doresc sa construiesc o casa de lemn in Bucuresti - cladire cu peretii exteriori din lemn, constructiv - cadre lemn - cu instalatii de apa, canalizare, electrice si incalzire.
Conform H.G.M.B. nr. 3/2013 valoarea acesteia este de 254RON/mp.
Dar PS6 a refuzat si a considerat ca trebuie evaluata la 935RON/mp - cea ce corespunde unei cladiri construite pe cadre de beton armat sau caramida.
Pentru obtinerea autorizatiei de construire am platit taxa (altfel nu imi eliberau autorizatia), dar nu mi se pare corect, mai ales ca si impozitul va fi stabilit in functie de aceasta valoare.
Cui ma pot adresa pentru a obliga PS6 sa respecte H.G.M.B. nr. 3/2013?

Multumesc anticipat,
Laurentiu
Buna ziua,
Am depus 2 cereri de anulare proces verbal de contravenţie - de ridicare a masinii personale, in sectorul 4. Doresc ca un avocat sa ma reprezinte in fata instantei.
In caz de solutionare in favoarea mea a procesului, onorariu avocatului va fi platit de Politia locala sect. 4? Daca da sunt necesare formalitati suplimentare?
Multumesc anticipat,
Laurentiu